Zet de zaak eens flink op z’n kop tijdens het Eigentijds Festival!

eigentijds

Kom los van bestaande patronen, kom tot jezelf en investeer in de toekomst

Kom naar het 21ste Eigentijds Festival van zaterdag 27 juni t/m zaterdag 4 juli. Een hele week loskomen van bestaande patronen, tot jezelf komen en investeren in de toekomst. Het Eigentijds Festival biedt jou inspirerende voeding voor de geest en ziel, die aanzet tot verandering en het bewustzijn stimuleert. Het geeft je informatie die de blik verruimt en zet daar waar nodig de zaak eens flink op z’n kop! En dat alles in een ontspannen festivalsfeer.

Drie hoofdthema’s duurzaamheid, persoonlijke ontwikkeling en mystiek krijgen invulling door middel van workshops, lezingen en individuele behandelingen.

eigentijds

Thema Duurzaamheid
De wereld verandert in rap tempo en onze leefomgeving – de aarde en haar atmosfeer –
wordt in haar totaliteit meer dan ooit bedreigd. Die wetenschap vraagt om het maken van keuzes, individueel en gemeenschappelijk. Duurzaam denken en handelen zal een
vanzelfsprekende levenshouding moeten worden. Aan het ontwikkelen daarvan willen
we met dit festival een bijdrage leveren. School jezelf in het bouwen met stro en leem, herontwerp gebruikte kleding, maak je eigen natuurlijke verzorgingsproducten, start je eigen kruidentuin en leer meer over de geneeskrachtige werking van kruiden, ruil je oude boeken in voor nieuwe en leer gezonder koken!

Thema Persoonlijke Ontwikkeling
Dit thema weerspiegelt die activiteiten die gericht zijn op de persoonlijke ontwikkeling. Hierbij gaat het om het leren van nieuwe vaardigheden en inzichten. Enkele voorbeelden
daarvan zijn: yoga, tantra, masseren, stembevrijding, pottenbakken, meditatie, kunst van het creëren, biodanza, feng shui, djembee spelen, verhalen vertellen, etc.

Thema Mystiek
Wij spreken over mystiek of spiritualiteit wanneer de mens in het dagelijks leven zich onder andere beïnvloed weet door onzichtbare (geestelijke) krachten, en met die overtuigingen zin geeft aan zowel individuele als collectieve ervaringen. We nodigen je uit de ontdekkingsreis te maken om de samenhang van het leven te zien en te ervaren. Leer je aarden, ontdek de kracht van lucide dromen, verbind je met je (eigen) natuur, werk met element wezens en maak kennis met meditatie.

eigentijds

De tientallen workshops, lezingen, ceremonies en andere activiteiten staan omschreven op de website van het Eigentijds Festival. Je kunt invloed uitoefenen op de definitieve samenstelling van het workshopprogramma als je je hebt opgegeven als deelnemer.
Daarnaast geeft het festivalprogramma ook alle ruimte (dat is het voordeel van 6 dagen er helemaal uit zijn) om tot jezelf te komen, een boek te lezen of de tijd te nemen om mede-festivalbezoekers te ontmoeten of gewoon niets doen. Als je opgeladen teruggaat naar huis zal het lijken of je een maand weg geweest bent!

Het Eigentijds Festival – al 20 jaar een begrip – wordt voor het eerst gehouden op de drie prachtige terreinen van ECOlonie, in en rondom de vallei van de rivier de Ourche, in de lage Vogezen van Frankrijk. Kijk voor meer informatie op: www.eigentijdsfestival.nl

Lees ook:
> Vakantie in onontdekt Griekenland
> Workshop bij EkoPlaza: Verse en 100% biologische babyhapjes

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *