Fair Trade week 2012 start vandaag!


Fairtrade Week: 25 oktober t/m 4 november.

Éen keer per dag Fairtrade is zo simpel en doeltreffend.

Van 25 oktober t/m 4 november vindt voor de zesde maal de landelijke Fairtrade Week plaats. Van supermarkten tot cateraars en van restaurants tot het dorpsplein, op allerlei plekken in Nederland wordt Fairtrade in de schijnwerpers gezet. Stichting Max Havelaar roept als initiatiefnemer van de week iedereen op om een verschil te maken met 1 x per dag Fairtrade. Het is tegenwoordig zo simpel en lekker om te kiezen voor producten met Fairtrade keurmerk waardoor boeren in ontwikkelingslanden de kans krijgen om op eigen kracht te werken aan een betere toekomst. Gewoon doen dus!

“’s Ochtends een kopje eerlijke koffie, banaan bij de lunch, chocola bij de thee, ’s avonds rijst met een lekker wijntje, het is tegenwoordig zo makkelijk om dagelijks een Fairtrade product te gebruiken”, zegt Peter d’Angremond, directeur van Stichting Max Havelaar. “Fairtrade wordt een gewoonte en dat zie je terug in onze jaarlijkse Fairtrade Week waaraan steeds meer winkels meedoen. We zijn de eerste helft van 2012 met 47% gegroeid ten opzichte van 2011, een ongelooflijk groeicijfer. Ik hoop dat de Fairtrade Week ervoor zorgt dat de tweede helft van 2012 ook zo’n groei laat zien.”


Kort overzicht activiteiten Fairtrade Week 2012:

– 27 oktober Fairtrade bijlage in dagblad Trouw
– 29 oktober Kookworkshop voor Fairtrade Gemeenten
– 29 oktober Verspreiding actiefolder naar 2 miljoen huishoudens
– 29 oktober Symposium Greenkey over duurzaam eten & drinken in de horeca
– 30 oktober Fairtrade@Work: uitreiking Gouden Dienblad 2012 www.fairtradeatwork.nl
– 31 oktober Venlo wordt 25ste Fairtrade Gemeente van Nederland
– 31 oktober Hivos: lancering Power of the Fairtrade Flower Museumplein Amsterdam
– 1 november ForumDuurzaam en Fairtrade Groningen: debat over eerlijke bananen
– 1 november MVO-award uitreiking door Fairtrade Gemeente Dordrecht
– 1 november Fairminds: bekendmaking beste Fairtrade rijstgerecht van Nederland
– 3 november EcoFair Eat-in in Fairtrade Gemeente Utrecht

– Dagelijks Fairtrade recepten op www.ZTRDG.nl
– De hele week Diverse Fairtrade acties in supermarkten en winkels

Wilt u bij één van deze activiteiten aanwezig zijn, wij helpen u graag verder. Kijk op onze website of neem contact met ons op. Kijk ook hier: http://www.maxhavelaar.nl/nieuws/agenda-fairtrade-week-2012.

Fairtrade actiefolder op de deurmat
Stichting Max Havelaar heeft samen met onder andere Albert Heijn, PLUS, Lidl en C1000 een speciale Fairtrade actiefolder ontwikkeld met Fairtrade productaanbiedingen. Deze folder valt vanaf 29 oktober bij twee miljoen huishoudens op de mat.

Stichting Max Havelaar
Stichting Max Havelaar is de initiator van de Fairtrade Week en eigenaar van het Fairtrade keurmerk in Nederland. Dit keurmerk, in Nederland beter bekend als Max Havelaar keurmerk, heeft een focus op boeren in ontwikkelingslanden. Om armoede aan te pakken en boeren een eerlijke kans op ontwikkeling te geven, zijn er naast strenge sociale- en milieucriteria ook criteria opgenomen over de betaling aan boeren. Zo ontvangen zij minimaal een kostendekkende prijs en een premie. Het keurmerk is in Nederland te vinden op ruim 1.700 producten zoals koffie, thee, chocolade, ijs, bananen, bloemen en wijn die geleverd worden door ruim 140 bedrijven. Fairtrade komt wereldwijd ten goede aan ruim 6 miljoen mensen in ontwikkelingslanden.

De Fairtrade Week wordt mede mogelijk gemaakt door: ICCO, Oxfam Novib, Netwerk VSP en de Nationale Postcode Loterij.

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *