Fairtrade Chocoladeletter &

De Chocoladel&tter voor iedereen.

Goed nieuws voor alle Sinterklazen: Fair Trade Original brengt dit jaar in melk en puur de Chocoladel&tter voor iedereen. Deze letter & is geschikt voor je hele familie en vriendenkring. Van je beste vriendin en je grootouders tot die geheime liefde en aardige collega. Vind je je partner ‘Lief & soms stout’, wens je je medewerkers ‘Bedankt & fijne feestdagen’, zoek je een letter ‘Voor opa & oma’? Verras hen dan met deze Chocoladel&tter met een persoonlijk bericht. En met de opvallende letter & maak je nog veel meer mensen blij. Je doet ook iets waardevols voor de cacao- en suikerboer in Afrika en Latijns-Amerika. De letter is gemakkelijk online te bestellen via www.fairtrade.nl.

De Chocoladel&tter is verkrijgbaar in de smaken melk en puur. Op het doosje zit een wit potlood waarmee je zelf je persoonlijke boodschap op de verpakking kunt schrijven. Behalve online is de letter ook verkrijgbaar bij onder andere Wereldwinkels, WAAR winkels en filialen van Plus, Deen, MCD en Spar.

fairtrade chocoladeletters

Woest & aantrekkelijk

‘Iets liefs & iets lekkers’ , ‘van Sint & Piet’, ‘voor de mooiste & de liefste’, ‘i.p.v. een surprise & een gedicht’. De Chocoladel&tter is voor iedereen en elke keer weer anders. Omdat je er een persoonlijke boodschap aan kunt meegeven, zijn de mogelijkheden eindeloos. Verras je nichtje die ‘zoet & soms stout is’, wens je schoonouders ‘een fijne Sinterklaas & Kerst’, bedank je beste vriendin die door ‘dik & dun’ voor je klaarstaat of laat je geheime liefde weten dat je hem of haar ‘woest & aantrekkelijk’ vindt.

Niemand wordt vergeten

“De &, of ampersand, is een soort vergeten letter. Ooit werd de & beschouwd als de 27e letter uit het Latijnse alfabet. Door deze letter te herintroduceren, laten we zien dat niemand wordt vergeten. Als je deze letter koopt, worden de cacao- en suikerboeren in Afrika en Latijns-Amerika er beter van. Zij kunnen rekenen op eerlijke handelsvoorwaarden en een ontwikkelingspremie. Boeren beslissen zelf mee waaraan deze premie wordt besteed, bijvoorbeeld aan de versterking van hun organisatie, landbouwtrainingen of de aanleg van elektriciteit in het dorp”, vertelt Yvonne Janssen, product manager food van Fair Trade Original.

Over Fair Trade Original

Fair Trade Original bestaat sinds 1959 en is de grondlegger van de ontwikkelingshandel, een initiatief dat wereldwijd navolging heeft gevonden. Door ontwikkelingshandel vinden producten van boeren, ambachtslieden en van bedrijven met een goed sociaal beleid, hun weg naar de exportmarkt. Dit schept werkgelegenheid waardoor de welvaart van de mensen zelf, van hun dorp en soms zelfs van de hele regio stijgt. Fair Trade Original koopt de producten onder faire handelsvoorwaarden in bij haar handelspartners en biedt hen ondersteuning op het gebied van productontwikkeling, productietechnieken, logistiek en marketing. Vervolgens verkoopt Fair Trade Original de producten door aan supermarkten, warenhuizen, Wereldwinkels, WAAR-winkels en webwinkels.

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *