Food Film Festival brengt ode aan Johannes van Dam met ‘Proefwerk-lunch’

Vrijdag 9 mei brengt het Food Film Festival een ode aan de vorig jaar overleden Van Dam

Johannes van Dam was de nestor van de Nederlandse gastronomie. In zijn rubriek Proefwerk in Het Parool hield hij de Amsterdamse horeca tegen het licht. Hij fileerde menig broddelkok en schreef de toppers de sterren in. Vrijdag 9 mei brengt het Food Film Festival (FFF) een ode aan de vorig jaar overleden Van Dam. Met een film en een unieke, uitgebreide lunch bereid door drie Amsterdamse topchefs die allen een 9,5 of hoger kregen.

Iwan Driessen van Rijsel (9,5 van Johannes), Richard van Oostenbrugge van Bord’Eau (10-) en Michiel van Eerde van Baut (10-) vormen de top van de Amsterdamse gastronomie. Johannes waardeerde hun prestaties navenant. FFF-chef Joris Bijdendijk (executive chef Restaurant Bridges) en Samuel Levie (culinair geweten FFF) brengen de hoofdstedelijke culinaire zwaargewichten nu samen in een uniek programma waarin het werk van Johannes, film en vooral geweldig lekker eten centraal staan.

PosterKVJdefTijdens de Proefwerk-lunch interviewen Samuel Levie en Hiske Versprille, die Johannes’ rubriek na diens overlijden overnam, de chefs en elkaar over hun ervaringen met de grootmeester. Na de lunch wordt de film ‘De keuken van Johannes’ vertoond. Een intiem portret van Van Dam gemaakt door Bianca Tan.

De lunch is onderdeel van de ‘Gouden Tickets’ serie die het Food Film Festival dit jaar organiseert. De Gouden Tickets bieden toegang tot unieke lunches die bijzondere gastchefs geïnspireerd op een food film bereiden. De lunches maken bovendien de verhuizing van FFF naar de Westergasfabriek mogelijk.

Waarom steun aan het FFF?
Het Food Film Festival verhuist dit jaar naar de Westergasfabriek. Dat betekent meer ruimte voor de films, workshops en natuurlijk ook in het FFF Restaurant. Maar het FFF Restaurant bestaat nog niet. Waar het moet komen, is nu nog een lege ruimte. Anders dan andere jaren moet het FFF Restaurant dus van begin af aan opgebouwd worden. Voor 9, 10 en 11 mei moet er een fantastisch pop-up restaurant inclusief keuken neergezet worden. Door een Gouden Ticket te kopen steun je het Food Film Festival om deze mooie uitdaging te realiseren.

De vier topchefs staan tijdens de Proefwerk-lunch voor het eerst samen in de keuken. Met hun vrijwillige bijdrage geven zij steun aan het Food Film Festival om het FFF Restaurant neer te zetten. Jij kunt dit ook doen door een Gouden Ticket voor deze speciale Proefwerk-lunch te kopen.

De nieuwe Gouden Tickets zijn vanaf morgen (6 maart) 12.00 uur te koop via www.foodfilmfestival.nl.

Van de Gouden Tickets gaat €30,- per ticket naar het FFF.

Wat krijg je?
Je krijgt een geweldige lunch en bijzondere film in hetzelfde thema, plus een heel warm gevoel van binnen! Want zonder hulp van FFF-fans kan het festival zijn FFF Restaurant niet neerzetten. Tijdens de lunch word je enorm in de watten gelegd en krijg je uitgebreid de kans om deze chefs het hemd van het lijf te vragen.

Wat kost het?
De Gouden Tickets voor de Proefwerk-lunch op 9 mei zijn €80,- per persoon (exclusief wijnarrangement). Van deze €80,- gaat €30,- naar het Food Film Festival om het FFF Restaurant neer te kunnen zetten, €40,- per ticket is voor de lunch en 10,- voor de film.

Wil jij verzekerd zijn van een plek bij deze lunch, wees er dan snel bij want er is beperkt plaats.

Via www.foodfilmfestival.nl zijn ook nog steeds Gouden Tickets verkrijgbaar voor de gebroeders Pourcel-lunch op zondag 11 mei.

Het Food Film Festival is in 2011 gestart als initiatief van de Youth Food Movement (YFM). De YFM is een netwerk van jonge boeren, studenten, chefs, producenten en consumenten, en zet zich in voor een good, clean en fair voedselsysteem.

Het Food Film Festival wordt ondersteund door o.a. Oxfam Novib en Rabobank.

Food Film Festival
9,10 & 11 mei
Westergasfabriek, Amsterdam

Facebook: www.facebook.com/FoodFilmFestival
Twitter:@FoodFilmFestiv #FFF14
Vimeo: https://vimeo.com/foodfilmfestival

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *