Food Film Festival sluit de zomer feestelijk af!

‘Alles moet op!’ 29 September: Food Film Festival sluit de zomer feestelijk af!

Op 29 september organiseert het Food Film Festival alweer haar laatste activiteitendag in het designhuis in Eindhoven. Deze keer richten we ons volledig op voedselverspilling. Een ode aan de kromme komkommer, de Hollandse Elstar en verloren oogst. We sluiten de zomer af met een feestelijk oogstdiner. Proef hoe lekker de buitenbeentjes van onze voedselketen zijn en laat je inspireren door innovatieve ideeën. De tentoonstelling De Etende Mens is nog te zien tot 6 januari 2013.

Film // Taste the waste // 16:00 // Gratis // Engels ondertiteld

De film Taste the waste raakt een gevoelige snaar. Het verspillen van eten is niet alleen het weggooien van voedsel, ook bergen energie die gestoken zijn in het groeien, verwerken en vervoeren van het voedsel worden op deze manier verspild. Van boer tot bord gaat er 40% van het voedsel verloren. Schokkende cijfers. De film toont hoe en waarom er zoveel eten wordt weggegooid en wat kunnen wij als burgers en consumenten er aan kunnen veranderen.

verspilling

Talk // Voedselstrijders // 17:00-20:30//Op de zeepkist!

Dat het tijd is voor verandering, vinden ook onze voedselstrijders! Zij zullen tijdens deze avond opstaan en vertellen wat zij doen om ons voedselsysteem te veranderen. Verschillende achtergronden, maar hetzelfde doel. Ze vatten de problemen bij de hoorns en brengen innovatieve initiatieven.

food film festival
Foto: Too Good To Waste

Food// Schnippeldisko // 18:00 // UITVERKOCHT

Een beetje afgekeken van onze YFM vrienden uit Berlijn, brengt het Food Film Festival de Schnippeldisko naar Nederland. Te grote, te kleine, te dikke of te lelijke groenten, allemaal zijn ze welkom! Tijdens het Alles moet op! diner maken we er een groot feest van en bereiden we een heerlijke soep van de buitenbeentjes! We zullen waste omzetten in taste en er worden kilo’s nieuwe oogst Elstar appels van Philips fruittuin verwerkt tot een heerlijke toetje. Geen excuus meer om de gerimpelde appel uit je fruitmand hierna nog weg te gooien! Neem je keukenmesje en snijplank mee en kom met ons mee hakken en snijden, want je moet er wel zelf wat voor doen. Bekijk hier alvast een filmpje van de schnippeldisko in Berlijn.

food film festival

Music//Radio Barkas//19:00//Gratis

Bij een Schnippeldisko hoort natuurlijk muziek. Radio Barkas draait vanuit een echte oude DDR Barkas fijne vintage achtergrondmuziek. Krakende LP’s met hits uit de jaren vijftig en zestig en oude ska & surf! Knipperende koplampen, een kuchende rookmachine en twee goed geklede mannen in een raar auto’tje. Need we say more?!

food film festival

De Etende Mens

Dit Food Film Festival programma is onderdeel van de tentoonstelling De Etende Mens – tentoonstelling over design en voedsel. Premsela, Nederlands instituut voor Design en Mode organiseert de tentoonstelling in het Designhuis die zichtbaar maakt welke ontwerpoplossingen vormgevers kunnen aandragen voor de noodzakelijke veranderingen in onze voedselketen. Food designer Marije Vogelzang cureerde de tentoonstelling. Kijk voor meer informatie op www.designhuis.nl.

Deze dag wordt mede mogelijk gemaakt door: Vlaamsch Broodhuys, IKI bier en GRO.

De Etende Mens: t/m 6 januari 2013
Tentoonstelling open: dinsdag – zondag 11.00 – 18.00 uur
Entree: €5, studenten €3, kinderen t/m 14 jaar gratis.
Wegens groot succes is het diner al uitverkocht, maar de film is op vertoon van entreebewijs gratis te bezoeken.
Designhuis, Stadhuisplein 3, 5611 EM Eindhoven

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *