Frank tweede bij “Beste tomaat van Nederland”


Frank de Boer wint zilvere medaille tijdens de verkiezing van de beste tomaat van Nederland.


De “Sweetelle” tomaten van Nature & More teler Frank de Koning hebben, tijdens de verkiezing van de beste tomaat van Nederland, de zilveren medaille gewonnen. Deze werd georganiseerd door NieuwVers een initiatief van Urgenda en Foodlog. Een jury met daarin o.a. Felix Wilbrink van de Telegraaf koos vandaag (22 mei) de winnaar in Tomato World in Honselersdijk. Bij de verkiezing is niet alleen gelet op smaak, maar ook op de werkwijze van de teler. De Honingtomaten van Looije werden verkozen tot winnaar.

Frank de Koning is geëindigd in de top omdat hij smaakvolle tomaten teelt in de volle grond en innovatief is in zijn aanpak. Zo teelt hij een grote variëteit aan rassen en bewatert hij zijn planten vanuit een bijzonder regenwaterbassin, waarin het water in zes "trappen" met behulp van planten en vissen wordt verrijkt en gezuiverd. In zijn nieuwe kas maakt Frank gebruik van diffuus licht dat stress bij planten vermindert en de groei bevordert. Via het transparantiesysteem van Nature & More zorgt Frank voor de directe verbinding met de consument. Sinds kort is Frank de Koning ook Demeter-gecertificeerd. Naast Frank de Koning waren acht andere telers genomineerd. Zie ook www.foodlog.nl. Frank de Koning is te vinden op www.natureandmore.com met code 179.

Nature & More is het "trace & tell" merk van Eosta. In 2012 won Nature & More de Duitse ECOCARE Award,in 2013 gevolgd door de internationale Sustainable Entrepreneurship Award.

 

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *