Het gebruik van eiwitshakes voor mensen die sporten

Het is natuurlijk bekend dat sporten gezond is en dat het goed helpt om af te vallen. Maar niet alleen sporten is goed, de juiste voeding is net zo belangrijk. Daarbij kunnen eiwitshakes helpen.

Eiwitten

Je lichaam heeft behoefte aan koolhydraten, vetten en proteïnes. Wanneer je gaat afvallen zorg je er voor dat je onder je behoefte gaat eten en met mate vetten en koolhydraten in je voedingsschema hebt zitten. Wanneer je gaat sporten is het wel belangrijk dat je de juiste balans houdt: je moet ook niet veel te weinig gaan eten, dit zal het sporten niet ten goede komen en je kunt makkelijker uitgeput raken. Eiwitten zorgen ervoor dat je spieren zich na een sportsessie herstellen waardoor je vooral eiwitrijke maaltijden moet eten voor het afvallen. Houd er rekening mee dat je op een trainingsdag een hoger verbruik hebt, waardoor je op deze dagen een stuk meer kunt eten.

Een handige hulp

Een eiwitshake kan je voedingsschema ten goede komen: je weet precies wat je moet innemen met een maatschep en dat drink je tussen de maaltijden door of na een goede sportsessie. Daarbij is het belangrijk dat je vooral snelle eiwitten inneemt op deze tijdstippen. Je kunt ervoor kiezen om een eiwitshake te nemen voordat je gaat slapen. In dat geval kan je beter een shake met langzame eiwitten opdrinken, zo heb je ’s nachts optimaal herstel van de spieren.

Geen maaltijdvervanger

Hoewel een eiwitshake erg handig kan zijn om je dagelijkse eiwitten binnen te krijgen, is het zeker geen maaltijdvervanger. Het beste kan je de meeste voedingsstoffen uit de gewone maaltijd halen. Vis, mager vlees en kip hebben daarbij genoeg eiwitten om je te voorzien. En natuurlijk zijn groentes en fruit onmisbaar voor de vitamines/mineralen.

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *