Genieten van eerlijke chocolade tijdens de feestdagen (& win)

Win een Eerlijke Chocolade-pakket!

Chocolade, wie houdt er niet van? Een reep als tussendoortje voor wat extra energie of ’s avonds een stuk chocola bij de koffie of thee. In Nederland eten we jaarlijks wel 4,7 kilo chocolade per persoon. Ook tijdens de feestdagen genieten we van dit bruine (of witte) ‘goud’, van chocoladeletters tot chocolade kruidnoten en van kerstkransjes tot speciale bonbons.

Maar wist je ook dat cacao van miljoenen kleinschalige boeren komt? En dat veel van hen in extreme armoede leven en minder dan 1 dollar per dag verdienen? Daardoor staan deze boeren voor grote uitdagingen. ‘Hoe zorg ik voor voldoende eten?’ ‘Wie van mijn kinderen kan ik naar school sturen?’ Om maar eens wat zorgen te noemen. En dan hebben we het nog niet eens over de impact van klimaatverandering op hun cacaoproductie.

Fairtrade werkt er hard aan om de positie van cacaoboeren te verbeteren. Cacaocoöperaties krijgen voor de cacao die ze onder Fairtrade voorwaarden kunnen verkopen tenminste de minimumprijs en een vaste premie. Dit geld investeren de boeren in productiemiddelen en trainingen, maar ook in betere gezondheidszorg en onderwijs voor hun kinderen. Stap voor stap kunnen zij zo werken aan een betere toekomst.

Win het Eerlijke Chocolade-pakket!Dit kan je winnen! (klik voor groter formaat)

Wil je ook genieten van Fairtrade chocolade? Dan is dit je kans. We verloten 3 eerlijke chocolade pakketten voor Sint & Kerst.
Stuur o.v.v. “BW-actie” een e-mail naar info@maxhavelaar.nl met je adres en het antwoord op deze vraag: Wat doe jij in je dagelijkse leven om de wereld een beetje eerlijker te maken?

 

Waar vind je Fairtrade chocolade voor Sint & Kerst

Wil je tijdens de feestdagen genieten van eerlijke chocolade dan heb je volop keus. In bijna alle supermarkten in Nederland vind je Fairtrade gecertificeerde chocolade voor Sint & Kerst. Van chocoladeletters tot chocolade kruidnoten en van kerstkransjes tot speciale bon bons. De supermarkten met het grootste aanbod Fairtrade feestchocolade zijn PLUS, Lidl en Ekoplaza. De twee merken die erg ‘Fair’ gaan zijn Tony’s Chocolonely en Belvas.
Meer info: www.maxhavelaar.nl/eerlijkechocolade

Cacao weetjes

  1. 14 miljoen mensen leven van de cacaoteelt
  2. De meeste boeren komen rond van minder dan $ 1 per dag
  3. Bijna 70% van de cacaobonen komt uit Afrika (Ghana en Ivoorkust)
  4. Fairtrade werkt samen met 134 cacaocoöperaties (197.000 boeren) verdeeld over 19 landen
  5. In 2015 ontvingen cacaoboeren bijna € 15 miljoen aan Fairtrade premie

Meer cacao & chocolade:

Lovechock’s nieuwe smaak: coconut nibs (review)
100% duurzame chocolade vanaf 2025

 

Niets missen van De Betere Wereld?
Like dan onze Facebook-pagina en blijf op de hoogte.
Of schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *