Gezond leven start bij Midgaardshop.be

Alles voor een ecofab lifestyle.

Tom Vandyck en Ann Van Ende snappen het: the big picture! Na jarenlang veel kennis en ervaring te hebben opgedaan met gezonder leven en onder andere mindfulness, yoga en meditatie, inspireren ze nu de mens die een bewuste en meer verantwoorde lifestyle nastreeft. En degene die er aan wilt beginnen natuurlijk. Via Skype spraken we met Tom en Ann over hun bio-webwinkel Midgaardshop en het omvangrijke assortiment aan gezonde-levensstijl producten.

“Inmiddels hebben we een jarenlange knowhow opgebouwd met betrekking tot gezond leven en met name mindfullness. Denk hierbij aan yoga, pilates en meditatie.” zegt Ann.
“Vanuit onze trendy lifestyle webshop leveren wij sinds 2000 gezonde-levensstijl producten van hoge kwaliteit, waaronder biologische voeding met de nadruk op Superfood en specialiteiten, ecologische kleding, natuurlijke lichaamsverzorging, gezondheidsproducten en mindfullness.”
Gelet op het omvangrijke aantal producten en de kwaliteit ervan mogen Ann en Tom daar ook best ‘huisdecoratie’ aan toevoegen.

yoga biologisch

Gezond leven, full experience
Tom vult aan, “Ons uitgangspunt is dat een gezonde levensstijl meerdere facetten omvat. Wij zorgen voor ons lichaam door een gezonde voeding -bij voorkeur biologisch, voldoende lichaamsbeweging, natuurlijke producten voor lichaamsverzorging en het dragen van ecologisch verantwoorde kleding. En daarbij hebben wij het spirituele aspect in ons dagelijks leven geïntegreerd, door elke dag te mediteren. En tot slot, we houden ervan om een gezonde, inspirerende leefomgeving te creëren. We zijn gek op onze natuurlijke, hoge kwaliteitswierook!"

Daarbij hoort voor Midgaardshop ook dat de producten moeten voldoen aan maatschappelijk verantwoorde criteria qua milieu –denk aan een biologisch/ecologisch label- en sociale voorzieningen, dus een goed loon naar werken, fair trade en dergelijke.
“Het heeft geen nut biologisch te telen als je de goederen in schadelijke pvc verpakt of je in putje winter bio-aardbeien uit Zuid-Afrika per vliegtuig importeert.” Inderdaad Tom, artikelen en goederen dienen ook wat De Betere Wereld betreft duurzaam geproduceerd te zijn en vrij van gif of andere schadelijke chemicaliën.
“Daarbij, efficiënt gebruik van logistiek en verpakking wordt sterk door ons aangemoedigd. Zo recycleren wij al het aangeleverd verpakkingsmaterialen voor het verzenden van onze orders.”
Door deze criteria na te leven, mag het voor de webshopbezoeker in eerste instantie lijken dat sommige producten kostbaarder uitvallen dan reguliere artikelen maar zoals Tom ook zegt, “de doorsnee producten in de winkel zijn goedkoper gemaakt ten koste van smaak en kwaliteit, zonder aandacht of respect voor grondstoffen, arbeid en milieu.”
biologischbiologisch

Onderscheidend
Tom en Ann varen hun eigen koers. Hun kracht is dat ze permanent en actief op zoek zijn naar nieuwe producten en ideeën die passen binnen hun duurzame visie over gezonde levensstijl.
Naast de klassieke kanalen via groothandels in binnen- en buitenland, doen zij steeds meer via direct trade; een (volgens Tom en Ann meer eerlijke) vorm van fair trade waar zij hun eigen import doen. Kortom, ze kopen rechtstreeks aan bij de kleine boer en fabrikant. Ann: ”Onze schaalgrootte past perfect bij die van de leveranciers en hierdoor kunnen we goede afspraken maken die voor beide partijen gunstig zijn:
de boer of fabrikant bepaalt een eigen prijs, en Midgaardshop heeft hierdoor exclusieve producten.
yoga
H’eerlijke gifts
Gezond en ecologisch, en dus lenen de artikelen en goederen zich erg goed als presentje of cadeau. En De Betere Wereld heeft al een kleine wishlist aangelegd, waarop natuurlijk die semitransparante klankschalen en de wollen yogamat staan bijgeschreven… Of toch die yogamat van kurk? We zullen Tom en Ann nog even om advies vragen…

www.midgaardshop.be

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *