Gezond met groene thee

Perfect voor een theeliefhebster!

De Betere Wereld is altijd benieuwd naar nieuwe, duurzame producten. We slikken, ruiken, proeven en mixen en geven het product daarna een uitgebalanceerd ‘testoordeel’. Deze week duikt onze redacteur in de wereld van de theeblaadjes en test de biologische groene thee capsules van Vitals.

Door Lindy Bontenbal

Vitals is een Nederlands merk met het EKO keurmerk, en bestaat inmiddels al meer dan 25 jaar. Het merk levert specialistische voedingssupplementen die zouden helpen om op natuurlijke wijze gezond te worden en te blijven. Dit is niet het eerste Vitals product dat we testen, maar wél het eerste thee product. Perfect voor een theeliefhebster, zoals ik mijzelf toch wel kan noemen.

groene theefoto capsules groene thee

Vegetarisch
Supplementen slik ik al jarenlang iedere dag, hoewel meestal in poeder- of kauwtabletvorm. Het fijne aan dit Vitals product is dat het het EKO keurmerk draagt, waardoor je zeker weet dat de capsules geen chemische toevoegingen bevatten. In het potje zitten 60 (vegetarische) capsules, genoeg dus voor een paar maanden. Vitals gebruikt biologisch geteelde groene theebladeren. Groene thee komt voornamelijk uit Azië en is een zogenaamde ongefermenteerde theesoort. En daardoor blijven de krachtige eigenschappen van de blaadjes behouden. Groene thee zou helpen om een gezond gewicht te hebben (en te houden!) en het zou bijdragen aan gezonde hart en bloedvaten. Nu ben ik niet bezig met afvallen maar hoe dan ook klinken de gezondheidsvoordelen van de capsules veelbelovend ☺ Vitals heeft daarnaast een extract gebruikt dat vrij is van cafeїne. Dat is een fijne gedachte voor consumenten die cafeїne niet kunnen verdragen. Iedere capsule bevat 500mg groene thee extract.

Gluten- en lactosevrij
Wat ook fijn is, is dat de capsules geen gluten en lactose bevatten. Ideaal dus als je lactose- en/of glutenintolerantie hebt. De capsules zijn niet te groot en daardoor gemakkelijk door te slikken. Een klein verbeterpuntje is de verpakking die mijns inziens wel wat meer uitstraling en vernieuwing kan gebruiken. Naast de groene thee capsules heeft Vitals ook andere supplementen zoals bijvoorbeeld een vitamine D supplement, een borageolie supplement en een teunisbloemolie supplement. De producten zijn via diverse webshops te bestellen.

Testoordeel
Een fijn, nuttig product dat gebruikt kan worden als aanvulling op een gezonde biologische leefstijl. Het is ook gebruiksvriendelijk omdat het product geschikt is voor diverse categoriëen personen en voor mensen met gluten-en lactoseintolerantie. De verpakking mag wat mij betreft nog wel een kleine makeover ondergaan want het potje ziet er een beetje ‘standaard’ uit.

www.vitals.nl

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *