Gezonde smoothies met een blender maken

Gezonde smoothies met een blender maken

Steeds meer mensen genieten tegenwoordig van een smoothie; niet alleen in de zomer, maar ook in de winter is dit een lekker tussendoortje. Gezond? Ja, dat vaak ook. Dat is echter wel afhankelijk van de manier waarop je de smoothies klaarmaakt. Koop je een kant-en-klare smoothie in de supermarkt, dan is deze vaak minder gezond dan je misschien zou willen. Zelf een smoothie maken is nog altijd the way to go, maar hoe doe je dat? 

Waar komt de smoothie vandaan?

De smoothie is de laatste jaren bezig aan een enorme opmars. De oorsprong van smoothies vinden we, je verwacht het niet, in warme landen rondom het Middellandse Zeegebied, het Caribisch Gebied en Zuidoost Azië. De oorspronkelijke bestanddelen van de smoothie zijn yoghurt, vruchten en honing. Maar zoals je al weet, kan je tegenwoordig vrijwel alles combineren om een lekkere (en gezonde) smoothie te maken. Voor een gezonde smoothie hoef je niet meer het vliegtuig te pakken; die maak je eenvoudig thuis.  

Zelf smoothies maken

Met eigen groentes, fruit en extra’s maak je nog altijd de meest gezonde smoothie die er te vinden is. En dat hoeft niet lastig te zijn, want de moderne apparatuur kan het werk voor je doen. Voor smoothies is de blender een totaaloplossing. Hiermee mix je eenvoudig verschillende ingrediënten. En dat merk je bij smoothies, want hier stop je vaak van alles doorheen. Wil je een smoothie met verschillende vruchten, havermout, spinazie en avocado? Je kunt het zo gek niet bedenken, of het is te maken door simpelweg gebruik te maken van een blender. Snij alle onderdelen van de smoothie op maat en start met shaken. Binnen een minuut staat de lekkerste smoothie voor je klaar.

Door smoothies zelf te maken weet je precies welke producten je wilt meenemen, en welke vooral niet. Dat maakt het niet alleen lekkerder, maar ook nog eens een stuk gezonder dan de standaard smoothie uit de supermarkt.

Voorbeelden gezonde smoothie

Veel mensen denken bij een gezonde smoothie direct aan een door-en-door groene smoothie, maar dat hoeft niet. Toegegeven, de groenten maken de smoothie wel extra gezond, en die zijn natuurlijk vaak groen. Gezonde smoothies tijdens je ontbijt of lunch, maar ook als tussendoortje, zijn een verantwoorde keuze. Heb je even zin in iets lekkers, dan is een smoothie misschien wel de beste keuze, zeker wanneer je de juiste ingrediënten toevoegt. Het stilt de honger en je bent ook nog eens supergezond bezig. 

Ga zelf aan de slag! Een gezonde smoothie maak je met de blender. Welke ingrediënten mag je absoluut niet vergeten? Voeg bijvoorbeeld eens spinazie, avocado, komkommer of courgette toe aan je smoothie. Ook wanneer je hier als ‘losse groente’ geen liefhebber van bent, kun je het samen met andere fruitsoorten mengen tot een smaakvol geheel. De gezonde smoothie maak je vanuit huis; je hebt alleen een blender nodig om de lekkerste ingrediënten te combineren. Succes! 

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *