Gezondheid en groene energie met matcha van Mr & Mrs Tea

Japan kent een uitgebreide theecultuur en traditioneel staat matcha er bekend als de beste thee die te krijgen is. Het wordt gemaakt volgens een oude verfijnde methode: de theeplanten (Camellia sinensis) worden enkele weken voor de oogst beschaduwd, in het voorjaar worden de jongste bladeren geplukt, gestoomd, gedroogd en nadat de bladnerven verwijderd zijn vermalen tussen granieten molensteentjes tot zeer fijn poeder. Het poeder wordt vervolgens lucht en lichtdicht bewaard om de felgroene kleur en gezonde eigenschappen te behouden. Opgeklopt met water wordt dit wonderlijk drankje wordt al meer dan een millennium gebruikt in het Verre Oosten, en nu wordt het ook hier beschouwd als een van de meest krachtige superfoods.

 Voordelen van matcha van Mr & Mrs Tea

1. stress
Meer dan een millennium lang werd matcha gedronken door de Zen monniken voordat ze gingen mediteren, het was voor hun een middel om te ontspannen en tegelijkertijd alert te blijven. Deze hogere staat van bewustzijn komt door het aanwezige aminozuur L-theanine in de matcha. L-Theanine bevordert de aanmaak van hersenengolven die ontspanning teweegbrengen, zonder slaperigheid.3.

2.Vergroot concentratie
Een andere werking van L-Theanine is dat het effect heeft op de aanmaak van dopamine en serotonine. Van deze stoffen wordt gezegd dat ze het geheugen en de concentratie bevorderen en zorgt voor een betere stemming.

3.Verhoogt energieniveaus en uithoudingsvermogen
De samoerai dronken matcha voordat ze ten strijde trokken vanwege de energieboost die ze van matcha ondervonden. Dit is te danken aan de aanwezige cafeïne, die synergistisch werkt in combinatie met de L-theanine . Het verhoogde uithoudingsvermogen van een kom matcha kan 4 tot 6 uur duren, zonder nervositeit of trillerigheid. Matcha geeft een constante energiestroom.

4.Boordevol antioxidanten
Antioxidanten zijn de stoffen die helpen bij het bestrijden van de negatieve effecten van UV-straling, die ons een jonger uitziende huid geven en helpen bij het voorkomen van ernstige kwalen en matcha bevat meer antioxidanten dan elk ander superfood.

Matcha bevat een krachtig en heilzaam antioxidant: catechine, namelijk het catechine genaamd epigallocatechinegallaat (EGCg), deze vormt 60% van de catechinen in matcha. Van alle antioxidanten is EGCg het meest erkend voor zijn kankerbestrijdende eigenschappen. Matcha bevat meer EGCg dan elke andere thee.

5.Versterkt het immuunsysteem
Van de catechinen in matcha groene thee is aangetoond dat ze antibiotische eigenschappen hebben die de algehele gezondheid bevorderen. Bovendien bevat één kom matcha aanzienlijke hoeveelheden kalium, vitamine A en C, ijzer, eiwit en calcium.

6.Verbetert cholesterol
Onderzoekers weten niet helemaal zeker hoe matcha zo’n positief effect heeft op cholesterol, maar er zijn studies waarin wordt aangetoond dat mensen die regelmatig matcha drinken lagere niveaus van het LDL (Low Density Lipoprotein) cholesterol hebben, en tegelijkertijd hogere niveaus van het HDL (High Density Lipoprotein) cholesterol. Het schijnt dat mannen die matcha drinken ongeveer 11% minder kans hebben op het ontwikkelen van hartziekten dan degenen die geen matcha drinken.Matcha drink je puur, warm of koud, als matcha latte of als toevoeging aan smoothies of andere gerechten. De smaak wordt umami genoemd met een frisse vegetatieve noot. Goede matcha heeft een volle zachte smaak die lang blijft hangen. Matcha is een thee is die op alle mogelijke manieren uniek is. Goede matcha heeft

Lezersaanbieding met actiecode geldig t/m 31 jan 2019

Mr & Mrs Tea is dé matcha expert in Nederland. Wil je matcha proberen? Ga naar www.mrmrstea.nl en bestel een 2-delige matchaset met de actiecode “debeterewereld” waarmee je 12% lezerskorting krijgt.

Lees meer: Matcha als alternatief voor koffie

 

 

 

 

 

 

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *