Gratis apps voor een betere wereld

gratis apps

Handige apps voor een ideale wereld gratis te downloaden

Gratis apps voor een ideale wereld, gewoon te downloaden via App Store en Google Play… Een betere wereld begint bij jezelf, en je eerste download.

Maar waar begin je? We helpen je op weg met de beste gratis apps voor #wonen #winkelen #ruilen en #gezondheid, met een hoge feel good-factor.

App Reshopper / vergeet Marktplaats!

Met de Reshopper app (ver)koop je lokaal, tweedehandse maar goede kinderkleding, mooi (design) speelgoed en andere zo-goed-als-nieuwe kinderartikelen. De app is na Denemarken en Zweden nu ook in ons kikkerlandje erg populair, omdat het idee is dat je koopt van/verkoopt aan mensen in je buurt. En dat telt!
Gratis downloaden voor iOS (AppStore) en Android (Google Play).

gratis apps

App Eerlijk Winkelen / shop ’till you drop!

Shoppen doe je met hetzelfde gemak wat slimmer… Maar waar vind je kleding, cadeaus en alle andere dingen die je nodig hebt die gemaakt zijn onder goede omstandigheden voor mens en de Aarde? Waar drink je tussendoor een kopje verantwoorde koffie en eet je een lekker biologisch broodje? Waar je ook woont in Nederland, EerlijkWinkelen wijst je de weg met deze gratis app voor iPhone en Android!

gratis apps

App Fello / zorg samen simpel maken

Okay, deze overheid laat veel liggen, de vorige ook – dus moeten we zorg zelf efficiënter regelen. Gelukkig komt smart tech de mantelzorgers to the rescue. Met de Fello app stemmen mantelzorgers de zorg voor een familielid beter met elkaar af. De gratis te downloaden app maakt in één oogopslag duidelijk wie, wat, wanneer doet.

gratis apps

 

Heb jij een tip voor handige apps?  
Dan lees ik dat graag!

Mediteren, of meer mindful? Download deze gratis apps

Het is al zo oud als… nou ja, heel erg oud. En de wetenschap brengt laatste paar jaar steeds meer in kaart, zoals de effecten op je hersenen en met name op de gebieden onder je hersenpan waar ‘compassie’ en dergelijke geregeld worden. Maar je zou er keuzestress van krijgen, zoveel aanbod is er. Ik deel graag twee volledig gratis apps: Smiling Minds, en Omg! I can meditate! Probeer ze beide uit, en doorvoel dan welke voor dit moment het best bij je past. Namasté!

gratis apps

Pic: Richard Saunders

 

Gratis app voor wereldvrede / swipe naar rechts!

Verona is de Tinder voor vrede! We hebben allemaal zoveel overeenkomsten dat de dating-app eerst Palestijnen en Israëliërs met elkaar verbindt en nu zelfs Democraten en Republikeinen wilt samenbrengen.
Verona is een gratis te downloaden app voor Android and iPhone.

gratis apps

Be My Eyes / app visualiseert real-time voor blinden en slechtzienden

Geweldig! Via een live video verbindt Be My Eyes slecht- en nietzienden met mensen die wel de wereld om zich heen kunnen bekijken. Op dit moment zijn er al meer dan 400.000 vrijwilligers die hun medemens wereldwijd ondersteunen. Doe je mee?

apps

 

RESQ / een gratis food app to the rescue

Dit is lekker zeg, en een absolute no-brainer. Je verbaast je waarom het er nog niet was. Dagelijks (!) gooien restaurants, eetcafe’s en ook hotels zo’n 10% van al het voedsel dat wordt bereid, met een grote boog de kliko in. Zonder na te denken, waarschijnlijk (ja, enkelen uitgezonderd). Maar joehoe.., guess what? Het is nog tiptop food! En yesss…, there’s a app for that.
ResQ brengt redding. Via ResQ Club bestel je met korting je maaltijd bij de deelnemende restaurants. En daarmee red je heel wat good food. Eat that, ignorance-is-bliss’rs!
Download de app via App Store | Google Play

gratis apps

Gratis apps voor een betere buurt

Leen spullen van mensen in de buurt, of leen ze uit: Peerby maakt het al een paar jaar mogelijk. Wil je een veiligere en socialere buurt: download de populaire NextDoor app of kies voor die van VerbeterJeBuurt.

Succes en vergeet niet ervan te genieten!

Heb jij een tip voor een gratis App?  

Dan lees ik dat graag!
Veel dank alvast ~ Erwin Polderman

 

Ook handig:

Bewust eten met je smartphone of tablet
Handige duurzame apps voor je smartphone

Credits foto bovenaan:
Photography Brandon-Kidwell

 

Niets missen van De Betere Wereld?

Like dan onze Facebook-pagina en blijf op de hoogte.
Of schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.

 

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *