Help de Bij!

Als het slecht gaat met de bijen, kunt u dan nog een katoenen shirt kopen, of gezond eten?

Het antwoord is nee, want voor de bestuiving is de katoenplant afhankelijk van bijen evenals vele groenten, cacao, koffie en fruit. Ruim 75% van de landbouwgewassen oftewel één derde van de wereldvoedselproductie is afhankelijk van dierlijke bestuiving.

De Rit_IM_De betere wereld_51x193_V2_Pagina_1Waardoor gaat het slecht met de bijen? Door bespuiten van gewassen met landbouwgif. Door mono culturen in de landbouw, is weinig ruimte andere bloemen voor de bijen. Ook raken bijenvolken verzwakt door de Varoamijt, een parasiet waartegen de bijen niet zijn opgewassen.

Hoe kunnen we de bijen helpen?
Om bijen te verzorgen is kennis en onderwijs nodig. De Nederlandse Bijenhouders Vereniging met 6500 leden, de grootste imkervereniging van Nederland, zorgt daarvoor. Om dit te kunnen doen is geschikte ruimte nodig in ons Bijenhuis. daarom zijn we de actie www.redebijsteundeimker.nl gestart om de imkers te helpen gezonde bijenvolken te houden en daarmee aan ons aller welzijn bij te dragen. Dit kost wel geld. Bent u ook bezorgd over het lot van de bijen? Steun dan het goede doel met een donatie en kom in aanmerking voor een mooi bollen of zaden pakketje. De actie wordt ook door vele bedrijven ondersteund, waaronder Cosun, Zabawas, Royal Wessanen, Rijk Zwaan, prins Bernhard cultuurfonds, en Beozaden. Of koop biologische producten van de Rit, waarbij u met de ‘blije Bijen actie’, meehelpt de bijen te redden.

Bart van Rossum

Nederlandse Bijenhouders Vereniging

Lees verder:
> Mail & Win: 1 van de 3 bijenkristallen
> Blije bijen-actie van natuurvoeding-specialist

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *