Help Professor Grunschnabel met de komende IJstijd

Gevraagd: assistentie, vanwege toenemende vraag naar het perfecte nagerecht!

Hoewel de winter in aantocht is, is Professor Grunschnabel in zijn Alkmaarse ijslaboratorium hard aan het werk om aan de groeiende vraag te voldoen. IJs is immers niet alleen lekker in de zomer, juist in deze tijd van het jaar met de feestdagen in aantocht is het een populair product. In twee maanden tijd is het totaal aantal verkooppunten in Nederland en België gestegen van 100 naar 140. De Professor heeft versterking nodig, en daarom is hij op zoek naar Research Assistants die hem kunnen ondersteunen met vergroten van de productiecapaciteit. Bovendien wil hij graag eenpersoonsporties op de markt brengen, en daarvoor het hij een schattig bekertje op het oog.
Assistent van Professor Grunschnabel worden? Voor meer informatie, ga naar
www.oneplanetcrowd.nl/project/professor-grunschnabel

Het ijs van Professor Grunschnabel is 100% plantaardig op basis van water of kokosmelk en daarom lactosevrij, glutenvrij en sojavrij. Dit is uniek, want in het meeste ijs wordt zuivel verwerkt, zelfs in industrieel sorbetijs. Plantaardig ijs is lichter op de maag en beter voor de planeet, aldus oprichter Pepijn Ornstein. Zowel de exotische als de meer klassieke ijssmaken van Professor Grunschnabel zijn gemaakt van zo vers mogelijk fruit, verse kruiden, met vers geperst limoen- of citroensap. Het perfecte nagerecht voor de feestdagen dus!

Professor Grunschnabel

Inspiratie voor het kersdiner
Bezig met de voorbereiding van het kersdiner? Professor Grunschnabel helpt een handje met de volgende suggesties voor een heerlijk winters toetje:
Kyoto n’ Murasaki – de hoofdbestanddelen van deze op Japan geïnspireerde smaak zijn cranberry, cassis en framboos met citroen-, limoen- en sinaasappelsap en kruidnagel, korianderzaad, kaneel en een beetje zwarte peper. Heerlijk donkerrood fruit dat door de kruidige contrasten perfect past bij een hartig hoofdgerecht of bijgerecht van bijvoorbeeld warme stoofpeer. Ook goed te combineren met wild.
Brasil Basil Lime – limoenijs met verse basilicum, ideaal voor een ‘palate-freshener’ tussen de gerechten door of als spoom met champagne.
Indian Winter – verse rauwe gember met Indiase specerijen op basis van kokosmelk. Lekker als toetje met een warm vloeibaar chocoladetaartje of met reepjes verse mango.
Reinette d’ Or Amandes – friszure Hollandse goudreinetten met heerlijke gebakken Valencia amandelen. Smaakt stiekem een beetje naar appeltaart, of marsepein. Beetje calvados erbij…

Voor het natafelen een coupe van Café el Khatib, koffie-ijs met kardemom en vanille, met spekkoek, een shot warme espresso en een cognac of Drambuie of een ander likeurtje. Smullen maar… Nog snel even proeven alvorens het aan je gasten voor te zetten? Dat kan. Professor Grunschnabel is tot het eind van het jaar elk weekend wel ergens te vinden, kijk op zijn Facebook pagina voor meer informatie.

Cadeautip
Omdat de groei van het 100% plantaardige ijsmerk om investeringen vraagt, is Professor Grunschnabel één van de innovatieve bedrijven die deelnemen aan Oneplanetcrowd, het eerste Nederlandse crowdfunding platform voor duurzame producten en diensten. Iedereen is een potentiële investeerder op Oneplanetcrowd. Het geïnvesteerde bedrag wordt terugbetaald met rente óf in de vorm van producten, verrukkelijk ijs in dit geval. Inmiddels is bijna 60% van het streefbedrag van € 25.000 bereikt, met nog een kleine maand te gaan.
Maar omdat minimaal 100% van dit streefbedrag moet worden gehaald voordat er geld wordt uitgekeerd, heeft de Professor dringend je hulp nodig.
Met het streefbedrag wil hij twee projecten in zijn kleine ijsfabriek financieren: het op de markt brengen van 150ml eenpersoonsporties en de aanschaf van een nieuwe mengketel die de productiecapaciteit vergroot. Er kan € 50 of € 100 aan het bedrijf worden geleend, de rente wordt uitgekeerd in ijs of cash. Maar het is veel leuker om Research Assistant van de Professor te worden! Hij komt dan persoonlijk bij zijn assistenten langs om een mooi doosje met 8 potten Professor Grunschnabel ijs te bezorgen. Bovendien, kun je (kadotip!) een vriend, vriendin, geliefde, familielid of zakenrelatie tot assistent benoemen! Hij of zij begint 2013 dan goed met acht potten heerlijk ijs. Als dank krijg jij dan twee tegoedbonnen voor de kleine 150ml cup die de professor zo graag op de markt wil brengen.
Wil je dit innovatieve, eigenzinnige en creatieve bedrijf steunen, ga naar www.oneplanetcrowd.nl/project/professor-grunschnabel voor meer informatie.

Over Professor Grunschnabel
Professor Grunschnabel BV is gevestigd in Alkmaar. Het bedrijf werd in 2003 opgericht door Pepijn Ornstein. Na zijn universitaire studie Japans in Leiden werkte Ornstein jarenlang in de mode-industrie, alwaar hij het merk OILILY in Japan en andere Aziatische landen op de markt bracht. Het assortiment van Professor Grunschnabel bestaat uit meer dan 15 wereldse smaken met exotische namen als Fresas del Habanero, Siam Horapa Coco en Café el Khatib. Vanwege zowel de smaak als de samenstelling van het product ontving Ornstein drie jaar geleden uit handen van sterrenkok en juryvoorzitter Jonnie Boer (De Librije, Zwolle) de landelijke prijs Smaakvol 2009, een initiatief van Syntens, het innovatiecentrum van het ministerie van Economische Zaken. Professor Grunschnabel-ijs is verkrijgbaar bij ongeveer 140 winkels en restaurants in Nederland en België. Duitsland en Groot-Brittanië volgen binnenkort.

Voor meer informatie en verkooppunten: www.grunschnabel.nl

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *