Wat is de beste herbruikbare boodschappentas van 2024?

Beste herbruikbare boodschappentas

Hoe zonde is het om elke keer bij de supermarkt een plastic tasje te kopen? Heel zonde. Zowel voor je portemonnee als voor het milieu. Je kunt daarom veel beter voor een herbruikbare boodschappentas kiezen. Het redactieteam van Debeterewereld.nl is alvast op zoek naar de beste herbruikbare boodschappentas van 2024 gegaan en deelt alle bevindingen hieronder. Met één van deze herbruikbare boodschappentasjes ben je in ieder geval 100% duurzaam bezig!

Top 5 beste herbruikbare boodschappentassen 2024:


1. Reisenthel Mini Maxi Shopper

De Reisenthel Mini Maxi Shopper is met afstand de beste herbruikbare boodschappentas van 2024. Deze tas kost je slechts €9,95, is makkelijk opvouwbaar en heeft een inhoud van 22 liter. Ontzettend praktisch, handig en hierdoor dagelijks te gebruiken. Doordat je hier slechts €9,95 voor hoeft te betalen, heb je deze ‘investering’ alweer snel terugverdiend. Een win-win situatie dus. Wat ons ook nog aanspreekt, is dat je deze opvouwbare boodschappentas in talloze kleuren kunt bestellen. Ook heb je nog de keuze uit verschillende afmetingen en daarmee een andere inhoud. Stem deze beste herbruikbare boodschappentas op je wensen af en doe duurzaam boodschappen. Deze boodschappen is uiteraard ook nog voor andere doeleinden te gebruiken!

2. Run Away Beagles Shop & Go Boodschappentas

Ons team is ook nog over de Run Away Beagles Shop & Go Boodschappentas uitermate te spreken. Deze boodschappen beschikt over een ruim hoofdvak met ritssluiting, meerdere voorvakken en een dubbel handvat. Je kunt ‘m hierdoor eenvoudig dragen, maar ook bijvoorbeeld aan het stuur van je fiets hangen. Verder is deze boodschappentas van duurzaam materiaal gemaakt, is ‘ie groot genoeg voor de nodige boodschappen en betaal je er slechts €14,99 voor. Ook een geweldige prijs-kwaliteitsverhouding dus!

3. Westford MillSet jute boodschappentassen

De Westford MillSet jute boodschappentassen zijn ook geweldige herbruikbare boodschappentasjes. Deze tasjes krijg je in een set van 2 stuks geleverd, waarbij elk tasje een inhoud van 14 liter heeft. Dit maakt de tassen uiterst geschikt voor de dagelijkse boodschappen. Doordat beide tasjes van jute gemaakt zijn, gaan ze probleemloos jarenlang mee. De zakjes zijn ook nog van katoen geweven handvatten voorzien, waardoor je de tasjes eenvoudig mee naar de supermarkt neemt. Door de algehele samenstelling kun je de Westford MillSet jute boodschappentassen ook voor andere doeleinden gebruiken. Al met al prima herbruikbare boodschappentasjes!

4. Ibiza Style Boodschappentas

De Ibiza Style Boodschappentas is de meest veelzijdige boodschappentas. Deze tas gebruik je niet alleen voor je boodschappen, maar ook op bijvoorbeeld vakantie. Op bijvoorbeeld Ibiza doet deze tas het ook geweldig. Deze tas is 100% fairtrade, van riet gemaakt en van leren handvatten voorzien. Hij gaat hierdoor lang mee, ziet er tof uit en is ook voor zwaardere boodschappen geschikt. Voor deze veelzijdige herbruikbare boodschappentas hoef je bovendien maar €19,99 te betalen. Met het oog op de veelzijdigheid én kwaliteit vinden wij dit een geweldige prijs!

5. Baskin Boodschappentas

Onze top 5 van herbruikbare boodschappentassen sluiten we af met de Baskin Boodschappentas. Deze boodschappentas ziet er ook stijlvol uit, heeft een forse inhoud en is van natuurlijke materialen gemaakt. Sterker nog: deze tassen zijn ook nog eens 100% fairtrade. Je doet dus een meer dan duurzame aankoop met deze tas. Overigens is deze tas eveneens veelzijdig te gebruiken. Je kunt ‘m prima gebruiken voor het doen van boodschappen, maar je neemt ‘m ook probleemloos naar een feest, het strand of op vakantie mee! Door de algehele samenstelling is dit wel een iets duurdere boodschappentas; pakweg €34,95.

Wat is een herbruikbare boodschappentas precies?

Een herbruikbare boodschappen is precies zoals een boodschappentas zou moeten zijn. Het is namelijk de tegenhanger van de plastic boodschappentasjes. Die tasjes zijn alleen maar vervuilend, gaan korte tijd mee, zijn lastig te recyclen en komen overal in de natuur terecht.

Bij een herbruikbare boodschappentas is daar geen sprake van. Zo’n tas is eindeloos te hergebruiken, is stevig, is duurzaam en is veelal ook nog van natuurlijke materialen gemaakt. Ook op dat gebied is het dus de complete tegenhanger van de plastic boodschappentasjes.

Wat zijn de voordelen van herbruikbare boodschappentasjes?

Bij Debeterewereld.nl zijn wij groot voorstander van herbruikbare boodschappen. Dit heeft puur met de volgende, belangrijke voordelen te maken:

  • Eindeloos duurzaam. Een goede herbruikbare boodschappentas is eindelijk te gebruiken. Als je hier enigszins zuinig mee omgaat, maak je er zo 10 jaar gebruik van. In die 10 jaar had je ook heel wat plastic boodschappentasjes kunnen verbruiken/verspillen. Een herbruikbare boodschappentas is simpelweg eindeloos duurzaam!
  • Kostenbesparend. Voor goede herbruikbare boodschappentassen betaal je maximaal €20 á €25. Aangezien je voor een plastic boodschappentasje al snel €0,35 of €0,50 betaalt, heb je de investering binnen mum van tijd terugverdiend. Nadien loopt de kostenbesparing uiteraard alleen maar verder op.
  • 100% natuurlijk. De betere herbruikbare boodschappen zijn van natuurlijk materiaal gemaakt. Ook zijn ze in veel gevallen 100% fairtrade; dit komt uiteraard het milieu alleen maar ten goede. Alleen al om deze reden raden wij je een herbruikbare boodschappentas aan!
  • Recyclebaar. Ten opzichte van plastic boodschappentasjes is er nóg een duidelijk verschil waarneembaar: de mogelijkheid om te recyclen. Doordat de herbruikbare tasjes 100% natuurlijk zijn, zijn ze volledig te recyclen. Daar is bij de plastic boodschappentasjes geen sprake van.
  • Stevig en veelzijdig. De betere herbruikbare boodschappentassen zijn allemaal super stevig. Dit komt door de duurzame materialen, door extra verstevigingen en door de algehele kwaliteit die de betreffende merken leveren. Je doet hierdoor dus ontzettend lang met de tas. Bijkomend voordeel is dat je de meeste herbruikbare boodschappentassen veelzijdig kunt gebruiken!
Beste herbruikbare boodschappentas

Hoe vind je de beste herbruikbare boodschappentas?

Ben je ook zo onder de indruk van de herbruikbare boodschappentassen? Als je naar een betere wereld streeft, mag zo’n boodschappen zeker niet ontbreken. Maar, wat is nou voor jóu de beste herbruikbare boodschappentas? Om het antwoord op die vraag te vinden, zou je onder meer op onderstaande punten moeten letten.

Materiaal

Ten eerste wijzen wij je graag op het materiaal van de herbruikbare boodschappentas. De betere tassen zijn namelijk van 100% natuurlijk materiaal gemaakt dat bij voorkeur ook nog 100% fairtrade is. Idealiter gaat het ook nog om stevig materiaal, aangezien je wel wat boodschappen in de tas wilt kunnen stoppen.

Afmetingen & inhoud

Ten tweede heb je met de afmetingen en bijbehorende inhoud te maken. Dit is vooral iets dat je op het door jou gewenste gebruik af moet stemmen. Hoeveel boodschappen wil je kunnen doen? En wat vind je zelf handig qua afmetingen van je nieuwe, herbruikbare boodschappentas? Denk hier op voorhand over na en ga vervolgens op zoek naar een geschikte inhoud.

Bonustip: bedenk ook goed op welke momenten je de tas verder nog zou willen gebruiken. Meerdere herbruikbare boodschappentassen zijn namelijk veelzijdig inzetbaar.

Handvatten

Ten derde wijzen wij je graag op de handvatten van de herbruikbare boodschappentas. De betere boodschappentassen die herbruikbaar zijn, zijn van stevige handgrepen voorzien. Deze handgrepen kunnen het betreffende gewicht probleemloos dragen en bieden daarmee extra comfort.

Samenstelling

Ten vierde is het belangrijk om naar de samenstelling te kijken. De reden daarvoor is in bovenstaande top 5 te zien: alle 5 deze herbruikbare boodschappentassen zijn op hun eigen manier uniek.

Wil je bijvoorbeeld een boodschappentas met meerdere vakken hebben? Of wil je juist een opvouwbare boodschappentas hebben? De mogelijkheden zijn op dit gebied vrij divers, dus kijk even goed naar de samenstelling. Daarbij raden wij je ook aan om dit even goed op het door jou gewenste gebruik af te stemmen.

Kwaliteit

Ten vijfde heb je uiteraard met de kwaliteit van de boodschappentas herbruikbaar te maken. Deze tas wil je eindeloos kunnen gebruiken, maar dat is alleen mogelijk als het om pure kwaliteit gaat.

Hoe je de kwaliteit kunt beoordelen? Dit doe je het beste door naar het materiaal te kijken. Zolang het om 100% natuurlijk en sterk materiaal gaat, zit je goed.

Prijs

Tot slot wijzen wij je nog op de prijs van de herbruikbare boodschappentas. Dit vinden wij om maar één reden een belangrijk punt: om je in te laten zien dat je met een herbruikbare boodschappentas snel geld gaat besparen. Dankzij zo’n tas hoef je immers niet meer continu de plastic boodschappentasjes af te rekenen. Je gaat hierdoor zeker op termijn veel geld besparen!

Veelgestelde vragen over herbruikbare boodschappentassen

Waarom zijn herbruikbare boodschappentassen een beter alternatief dan plastic tassen?

Herbruikbare boodschappentassen zijn beter voor het milieu omdat ze de hoeveelheid plastic afval verminderen. Ze zijn gemaakt van duurzame materialen die langer meegaan, wat betekent dat je ze herhaaldelijk kunt gebruiken zonder dat ze snel verslijten. Hierdoor bespaar je ook geld, omdat je geen nieuwe plastic tassen hoeft te kopen bij elke winkelbeurt.

Wat zijn de verschillende soorten herbruikbare boodschappentassen die je kunt gebruiken?

Er zijn verschillende soorten herbruikbare boodschappentassen, zoals tassen van katoen, jute, nylon, en gerecycled materiaal. Katoenen tassen zijn stevig en wasbaar, terwijl jute tassen biologisch afbreekbaar zijn. Nylon tassen zijn lichtgewicht en kunnen compact worden opgevouwen, en tassen van gerecycled materiaal dragen bij aan het hergebruik van grondstoffen.

Hoe kun je je herbruikbare boodschappentassen het beste onderhouden?

Je kunt je herbruikbare boodschappentassen onderhouden door ze regelmatig te wassen, vooral na het vervoeren van voedsel. Katoenen en nylon tassen kunnen meestal in de wasmachine worden gewassen met een mild wasmiddel. Droog ze aan de lucht om krimp te voorkomen en zorg ervoor dat ze volledig droog zijn voordat je ze weer gebruikt. Voor tassen van andere materialen, zoals jute, volg je de onderhoudsinstructies van de fabrikant.

Hoe zorg je ervoor dat je je herbruikbare boodschappentassen niet vergeet mee te nemen naar de winkel?

Een handige manier om je herbruikbare boodschappentassen niet te vergeten is door ze op een zichtbare en toegankelijke plek te bewaren, zoals bij de deur of in je auto. Je kunt ook kleine, opvouwbare tassen in je handtas of rugzak bewaren, zodat je altijd een tas bij de hand hebt. Het ontwikkelen van de gewoonte om na elke winkelbeurt je tassen weer op hun plek te leggen, helpt ook om ze niet te vergeten.

Andere producten voor een duurzaam leven

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *