Wat zijn de beste hervulbare koffiecups van 2024?

beste hervulbare koffiecups

Hoeveel kopjes koffie drink je op een dag? Als je dit eens voor jezelf op een rijtje zet, schrik je je wellicht een hoedje. Niet eens zozeer qua hoeveelheid koffie, maar wel qua hoeveelheid koffiecups. Al die cups gooi je weg en zijn – in de meeste gevallen – relatief lastig te recyclen. Normale koffiecups zijn daarom alles behalve milieuvriendelijk en duurzaam. In plaats daarvan kies je beter voor hervulbare koffiecups. Vanuit Debeterewereld.nl zijn wij alvast op zoek gegaan naar de beste hervulbare koffiecups van 2024!

Top 5 beste hervulbare koffiecups 2024:

1. My Barista Hervulbare Koffiecups Dolce Gusto

De My Barista Hervulbare Koffiecups Dolce Gusto zijn de beste hervulbare koffiecups van 2024. Althans; als je koffiecupmachine geschikt is voor Dolce Gusto cups. Indien je voor deze koffiecups kiest, krijg je maar liefst 3 hervulbare koffiecapsules geleverd. Deze capsules kun je met koffie vullen en vervolgens stevig dichtklikken. Nadien gebruik je de capsule veilig, snel en duurzaam in je koffiecupmachine. Deze hervulbare koffiecups kun je meer dan 100 keer gebruiken, waardoor je ook nog van een aanzienlijke kostenbesparing geniet. Voor deze set van 3 hervulbare koffiecups betaal je namelijk slechts €14,95. Per koffiecup kun je meer dan 100 kopjes koffie zetten, waarvoor je dus nog geen €5 hoeft te betalen. De My Barista Hervulbare Koffiecups Dolce Gusto zijn hierdoor het toppunt van duurzaamheid en voordeligheid!


2. I Cafilas Nespresso Hervulbare capsules

De I Cafilas Nespresso Hervulbare capsules zijn de beste hervulbare koffiecups van Nespresso. Deze capsules zijn van RVS gemaakt, gaan hierdoor lang mee en zijn ontzettend duurzaam. Door ze eenvoudig met koffie te vullen, zet je probleemloos een lekker kopje koffie. Je bespaart hier ook nog eens geld mee en hoeft geen verdere concessies te doen. Deze koffiecups zijn ook nog eens voor de meeste Nespresso koffiecupmachines geschikt. Waar wij ook nog over te spreken zijn, is het meegeleverde borsteltje. Met dit borsteltje maak je de koffiecups eenvoudig schoon. Doe dit regelmatig met het oog op de hygiëne!


3. JOR Products® Dolce Gusto Capsules

De JOR Products® Dolce Gusto Capsules voldoen ook aan onze strenge eisen. Deze hervulbare koffiecups zijn voor veel koffiemachines geschikt, zijn handig in gebruik en gaan jarenlang mee. Deze lange levensduur is onder meer aan het gebruikte materiaal te danken: RVS. De koffiecups zijn hierdoor tegen een stootje bestand & ook nog eenvoudig schoon te houden. Deze hervulbare koffiecups vul je eenvoudig met gemalen koffie, waarna je het dekseltje op de cup stevig vast doet. De koffiemachine doet de rest van het werk voor je en zet heerlijke koffie voor je. Zonder dat je hierbij afval creëert of veel kwijt bent. De JOR Products® Dolce Gusto Capsules gaan immers lange tijd mee en kosten je ongeveer €25. Een uitmuntende prijs-kwaliteitsverhouding wat ons betreft.


4. Bleu Chef Herbruikbare Koffiecups Dolce Gusto

Met de Bleu Chef Herbruikbare Koffiecups Dolce Gusto doe je ook een geweldige aankoop. Dat is vooral het geval als je zo min mogelijk geld kwijt wilt zijn. Dit is namelijk een set van 3 hervulbare koffiecups waar je slechts €13,49 voor hoeft te betalen. Kostentechnisch is dit dus een zeer interessante set. Ook met het oog op de duurzaamheid is dit een interessante optie. Elke cup kun je namelijk meer dan 150 keer gebruiken, waardoor deze hervulbare koffiecups oprecht lang mee gaan. Dez Bleu Chef Herbruikbare Koffiecups Dolce Gusto zijn ook nog makkelijk in gebruik, zijn van hoogwaardig kunststof gemaakt en zijn dus voor veel Dolce Gusto koffiecupmachines geschikt.


5. JOR Products® Dolce Gusto Lumio

Tot slot is ons testpanel ook nog te spreken over de JOR Products® Dolce Gusto Lumio koffie adapter. Dit is een vrij unieke adapter waardoor je nooit meer de normale koffiecups hoeft te gebruiken. Nee, het enige dat je hoeft te doen, is deze adapter te vullen met gemalen koffie. Stop de adapter vervolgens in je koffiecupmachine en geniet binnen mum van tijd van heerlijke koffie. Je bespaart hier veel geld mee, je bent duurzaam bezig, je geniet van de herbruikbaarheid en je geniet van veel gemak. De JOR Products® Dolce Gusto Lumio kost je bovendien slechts €29,95. Een geweldige prijs, aangezien deze hervulbare koffie adapter in principe eindeloos mee kan gaan. Bij aanschaf krijg je ook nog eens extra O-ringen meegeleverd!


Wat zijn hervulbare koffiecups precies?

Als je een koffiecupmachine hebt, heb je hier koffiecups voor nodig. Dit zijn kleine cups waarin koffie zet. Deze koffie wordt in/door de machine met water gemengd, waardoor je van lekkere koffie kunt genieten. Het nadeel hiervan is alleen dat je deze koffiecups slechts eenmalig kunt gebruiken. Je moet ze weggooien, waardoor het alles behalve duurzaam is.

Daar is bij hervulbare koffiecups gelukkig wel sprake zijn. Deze cups hebben dezelfde afmetingen als normale koffiecups, zijn veelal van RVS gemaakt en beschikken over een dekseltje. Doe dit dekseltje open, vul de koffiecup tot ongeveer 80% met gemalen koffie en doe het dekseltje dicht. Stop de hervulbare koffiecup vervolgens in je koffiecupmachine en geniet van heerlijke koffie! Zonder dat je dus afval creëert.

Wat zijn de voordelen van hervulbare koffiecups?

Het testpanel van Debeterewereld.nl is onwijs enthousiast over hervulbare koffiecups. Dit heeft onder meer met de volgende, belangrijke voordelen te maken:

  • Je bent duurzaam bezig. De keuze voor hervulbare koffiecups is een duurzame keuze. Deze koffiecups gaan immers lang mee én zijn te hergebruiken. Doordat je de normale koffiecups niet meer nodig hebt, hoef je een stuk minder afval weg te gooien. In combinatie met de lange levensduur zorgt dit voor een indrukwekkende duurzaamheid.
  • Je bespaart geld. Met de beste hervulbare koffiecups bespaar je ook nog eens geld. Je kunt deze koffiecups voor bijvoorbeeld 100 of 150 kopjes koffie gebruiken, waarvoor je maximaal €20 hoeft te betalen. Dat is dus vele malen goedkoper dan het kopen van normale koffiecups. Die cups gaan bovendien maar één keer mee en zijn onderaan de streep dus een stuk duurder.
  • Zeer eenvoudig te gebruiken. Zelfs als je de hervulbare koffiecups nog niet eerder gebruikt hebt, zijn ze eenvoudig te gebruiken. Wel raden wij je aan om in een goede koffieschep te investeren; met zo’n schepje top je de koffie in de hervulbare koffiecup op de juiste manier af. Dat scheelt de nodige rotzooi in je keuken.
  • Voor alle koffiecupmachines geschikt. Gelukkig worden de hervulbare koffiecups steeds gangbaarder. Dit blijkt onder meer uit het feit dat de koffiecups voor meer en meer koffiemachines geschikt zijn. Voor zowel Dolce Gusto- als voor Nespresso koffiecupmachines gelukkig!
  • Je hoeft geen concessies te doen. Met goede hervulbare koffiecups hoef je verder geen concessies te doen. Je geniet ‘gewoon’ van de lekkere smaak en van de snelle werking van de koffiecupmachine. Het enige dat je wel moet doen, is de koffiecup met gemalen koffie vullen.
beste hervulbare koffiecups

Hoe vind je de beste hervulbare koffiecups?

Ben je, net zoals wij, overtuigd van hervulbare koffiecups? Dan kun je je zoektocht naar de beste hervulbare koffiecups aftrappen. Ons advies is om daarvoor een vergelijking tussen bovenstaande koffiecups te maken. Om je hier een handje mee te helpen, bespreken we in deze koopgids de belangrijkste aandachtspunten.

Soort koffiecupmachine

Je moet eerst goed naar je koffiecupmachine kijken. Is dit een variant die voor Dolce Gusto- of Nespresso koffiecups geschikt is? Dit antwoord is bepalend voor het soort koffiecups waar je voor kunt kiezen.

De verschillen tussen Dolce Gusto- en Nespresso hervulbare koffiecups zijn groot. Dit heeft puur met de afmetingen en samenstelling te maken. Een Dolce Gusto hervulbare koffiecup past niet (goed) in een Nespresso koffiecupmachine. Voldoende reden dus om eerst goed naar je koffiecupmachine te kijken!

Materiaal

Het is ook verstandig om goed naar het materiaal van de hervulbare koffiecups te kijken. Idealiter gaat het namelijk om koffiecups van RVS. Dit materiaal gaat lang mee, is tegen een stootje bestand en is ook nog makkelijk te reinigen.

Kom je hervulbare koffiecups van kunststof tegen? Ook voor zo’n variant kun je met een gerust hart kiezen!

Samenstelling

Bij hervulbare koffiecups moet je even goed naar de samenstelling kijken:

  • Deksel. Een hervulbare koffiecup moet over een stevige deksel beschikken. Deze deksel vervult namelijk een belangrijke rol en mag onder geen beding op het verkeerde moment openspringen.
  • Inhoud. De inhoud is per hervulbare koffiecup verschillend, mede doordat de koffiecups voor verschillende koffievarianten geschikt kunnen zijn. Bekijk daarom goed de inhoud per hervulbare koffiecup en stem dit op je smaakvoorkeuren af.

Aantal koffiecups

Je hebt ook nog met het aantal koffiecups te maken. Heb je aan 1 hervulbare koffiecup voldoende? Of wil je liever voor een set van meerdere hervulbare koffiecups gaan? Aan jou de keuze!

Wij raden je in ieder geval aan om goed naar de gebruiksduur te kijken. Veel hervulbare koffiecups zijn 100 of 150 keer te gebruiken. Ben je een fervente koffiedrinker? Dan zou je dus beter meerdere hervulbare koffiecups in één keer aan kunnen schaffen. Dit zorgt voor een langere gebruiksduur en brengt veelal ook nog een kostenbesparing met zich mee.

Prijs & merk

Tot slot heb je nog met de prijs van de hervulbare koffiecups te maken. Wat ons bij de beste hervulbare koffiecups opgevallen is, is dat je hier relatief voordelig mee uit bent. Met name met het oog op de lange levensduur en daarmee dus de duurzaamheid.

Wat wij veel belangrijker vinden, is de kwaliteit van de hervulbare koffiecups. Juist daarom raden wij je aan om puur voor één van bovenstaande varianten te kiezen. Deze varianten worden goed beoordeeld, zijn van de betere merken en gaan jarenlang mee. Je geniet daardoor des te meer van je nieuwe hervulbare koffiecups!

Veelgestelde vragen over hervulbare koffiecups

Hoe vul je hervulbare koffiecups?

Om hervulbare koffiecups te vullen, open je eerst de capsule volgens de instructies van de fabrikant. Vul de capsule met gemalen koffie van je keuze tot aan de aanbevolen vulmarkering. Gebruik een kleine lepel of een speciaal meegeleverd hulpmiddel om de koffie gelijkmatig te verdelen en licht aan te drukken. Sluit vervolgens de capsule stevig.

Welke koffiemaling is het beste voor hervulbare koffiecups?

Gebruik een maling die geschikt is voor espressomachines, meestal aangeduid als een fijne tot middelfijne maling. Deze consistentie zorgt ervoor dat het water gelijkmatig door de gemalen koffie kan stromen, wat resulteert in een betere extractie en een heerlijk kopje koffie. Te grove of te fijne maling kan leiden tot een zwakke of juist te sterke en bittere koffie.

Hoe onderhoud je hervulbare koffiecups om hun levensduur te verlengen?

Spoel de hervulbare koffiecups na elk gebruik af onder warm water om koffieresten en oliën te verwijderen. Voor een grondigere reiniging kun je ze af en toe wassen met een mild afwasmiddel of ze plaatsen in de bovenste lade van de vaatwasser, als ze vaatwasmachinebestendig zijn. Controleer regelmatig op tekenen van slijtage of beschadigingen en vervang ze indien nodig.

Wat zijn de voordelen van het gebruik van hervulbare koffiecups in vergelijking met wegwerp koffiecups?

Het gebruik van hervulbare koffiecups biedt verschillende voordelen, waaronder milieuvriendelijkheid en kostenbesparing. Je vermindert afval door het gebruik van wegwerp plastic en aluminium cups te elimineren. Bovendien kun je met hervulbare cups je eigen koffiekeuze bepalen, wat je meer vrijheid geeft in smaak en de mogelijkheid biedt om premium of lokale koffiemerken te gebruiken.

Andere producten voor een duurzaam leven

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *