Het eerste Cider Festival en winnaar Puurste Restaurant

Bekendmaking winnaar ‘Puurste Restaurant van Nederland 2013’ tijdens het 1e Cider Festival bij eet- en drinklokaal MOES in Amsterdam

Van 22 t/m 28 oktober 2012 is de 2e editie van de Puur Restaurant Week. Restaurants zetten een ‘Puur Menu’ op de kaart, waarbij biologisch, Fairtrade en duurzame vis centraal staan. Gasten genieten in heel Nederland deze week van een h’eerlijk 3-gangen diner. Op zondag 21 oktober wordt tijdens het Cider Festival de winnaar bekend gemaakt van het ‘Puurste Restaurant van Nederland 2013’.

Puur Restaurant Week
Het doel van de Puur Restaurant Week is om de consumptie van duurzame en vooral ook lekkere producten in de horeca te vergemakkelijken en te promoten. ‘Een gerecht met een goed verhaal smaakt beter’, aldus Ramon Beuk, ambassadeur van de Puur Restaurant Week. Elk restaurant is vrij om het Puur Menu zelf samen te stellen indien biologisch, Fairtrade en duurzame vis hierin centraal staan. Ook mag het restaurant zelf de prijs bepalen. Meld je restaurant aan via de website van de Puur Restaurant Week.

puur restaurant week

Verkiezing ‘Puurste restaurant van Nederland’
Begin oktober worden drie genomineerde restaurants voor de titel ‘Puurste Restaurant van Nederland 2013’ bekend gemaakt. Om hiervoor in aanmerking te komen, doe je als restaurant mee aan de Puur Restaurant Week. Elk deelnemend restaurant vult een check- en vragenlijst in. Hier geeft de horecaondernemer aan welke duurzame producten worden gebruikt. Ook wordt naar de persoonlijke motivatie gevraagd en de wijze waarop het restaurant zelf de Puur Restaurant Week onder de aandacht brengt bij haar gasten.
Vervolgens bezoekt een vakjury de genomineerde restaurants. Deze jury bestaat onder meer uit Martine Zuil, hoofdredacteur Misset Horeca en Makkie Mulder, hoofdredacteur Delicious. Zij bepalen samen de winnaar van het ‘Puurste restaurant van Nederland 2013’.
Eet- en drinklokaal MOES hecht veel waarde aan pure voeding op de kaart. MOES is dan ook één van de enthousiaste deelnemende restaurants aan de Puur Restaurant Week. Daarom combineren we de aftrap van de Puur Restaurant Week graag met het Cider Festival.

Aftrap Puur Restaurant Week tijdens Cider Festival 21 oktober
Met het Cider Festival op 21 oktober is er in Nederland voor het eerst zoveel kennis en ervaring over cider op één plek beschikbaar. Appelkwekers, pomologen, foodies en ciderdrinkers doen in het souterrain van kunstcentrum De Appel mee aan een workshop Zelf Cider Maken, een masterclass met de Franse cidermaker Cyril Zangs en schuiven aan voor het Cider Diner van de chef-kok van MOES. Daarbij is er een doorlopende ciderproeverij en wordt er een ciderquiz gehouden.

Bezoekers kunnen zien hoe de deelnemers van de workshop hun appels wassen, vermalen en persen. Of ze kunnen zélf deelnemen: er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar voor deze cursus van anderhalf uur die door Wouter Bijl van CiderCider en door Raúl Henriquez van Ciderwinkel wordt gegeven. Mail voor reserveringen naar info@ciderwinkel.nl

eerste cider festival

Programma Cider Festival

13:00 -14:30 uur: Workshop Zelf Cider Maken inclusief een fles met zelf geperste ‘cider’ en ciderconsumpties (€ 25) reserveer via info@ciderwinkel.nl
15:00 -16:00 uur: Masterclass met Cyril Zangs. Zangs doet uit de doeken hoe hij zijn verfijnde cider maakt. Inclusief glas cider (€ 7,50) reserveer via martijn.dewal@pommedor.nl
17:00 uur: Uitreiking ‘Best Cider Award’ door Nicolaas Klei, voorzitter van de jury
17:30 uur: Bekendmaking ‘Puurste Restaurant van Nederland 2013’
18:00 uur: Verrassend Cider Diner, reserveer via info@totmoes.nl.
Doorlopend ‘cidertapas’ vanaf 14:00 uur.

Locatie: Prins Hendrikkade 142 sous, Amsterdam (vlakbij Amsterdam CS)
Datum: zondag 21 oktober van 14.00 tot ca. 20:00 uur (NB de workshop begint al om 13:00 uur)
Entree: gratis (vrijwillige bijdrage)

Meer informatie:
www.facebook.com/CiderFestival

www.totmoes.nl
www.puurrestaurantweek.nl

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *