Het sportdieet van roeier Mitchel Steenman


Hard trainen, veel (biologisch) eten.

Roeier en ambassadeur van EkoPlaza Mitchel Steenman traint zowel ‘s zomers als ’s winters hard voor zijn topsport. Of hij een wedstrijd heeft of traint maakt voor zijn voedingspatroon niet zo heel veel uit. Wel is het voor hem belangrijk dat het biologische producten zijn: “Als ik iedere dag het maximale uit mezelf wil halen, is het naast hard trainen belangrijk dat ik voldoende eet en drink. Zo herstel ik snel van een training. Wanneer ik biologisch eet, waarvan het grootste deel vers, merk ik een groot verschil in fitheid. Daarnaast vind ik de smaak van biologische voeding beter”.

Eetdagboek van topsporter Mitchel
Ontbijt: vooral veel vers fruit met noten. Favoriet zijn blauwe bessen, frambozen, appels, bananen, kiwi’s, rozijnen en chiazaad gecombineerd met diverse noten.
Na de training om het hongergevoel te stoppen: veel quinoa of rijst met veel verse groente, kikkererwten, pesto en soms kip, vis of eieren.
Tussendoor: keuze uit rijstwafels met banaan of avocado, wortels, paprika’s, appels, smoothies of vers sap.
Na de tweede training, rond 16.00: appels, bananen, paprika’s en, indien overgebleven, restjes van de vorige maaltijden.
Diner: kan van alles zijn, zolang het maar lekker grote porties zijn. Een dag voor de wedstrijd geen vlees of vis, aangezien dit moeilijk verteert.

Gezonde Prijsweken

Mitchel is de komende tijd te zien in de landelijke EkoPlaza campagne ‘Gezonde Prijsweken’, waarbij ook zijn favoriete producten extra onder de aandacht komen. De topsporter is één van de 7 ambassadeurs die hun overtuiging delen dat biologische voeding gezonder en voedzamer is.

Meer informatie over de campagne ‘Gezonde Prijsweken’ van EkoPlaza:
http://www.ekoplaza.nl/aanbiedingen/

EkoPlaza
EkoPlaza is onlangs als eerste biologische supermarktketen gecertificeerd met het EKO Keurmerk. Het keurmerk is gebaseerd op het aandeel biologische producten, dat minimaal 90% van het totale assortiment moet zijn. EkoPlaza heeft 62 vestigingen door heel Nederland. De missie van EkoPlaza is om biologisch eten voor iedereen bereikbaar te maken. Daarom is de EkoPlaza-visie samengevat in vijf keuzes: betaalbaar biologisch, bewust lekker eten, persoonlijk en dichtbij, verrassend gevarieerd en een eerlijke samenwerking. Voor meer informatie over EkoPlaza, kijk op http://www.ekoplaza.nl.

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *