IJsmaker Professor Grunschnabel op crowdfunding


Zelf investeren in plantaardig ijs via nieuw duurzaam platform Oneplanetcrowd.nl.

De Alkmaarse ijsproducent Professor Grunschnabel werkt hard aan professionalisering en internationale expansie. Omdat de groei van het 100% plantaardige ijsmerk om investeringen vraagt, is Professor Grunschnabel één van de innovatieve bedrijven die deelnemen aan Oneplanetcrowd, het eerste Nederlandse crowdfunding platform voor duurzame producten en diensten. Gisteren, woensdag 10 oktober, op de dag van de duurzaamheid, vond in Amsterdam de lancering plaats door Victoria Koblenko. Iedere consument is een potentiële investeerder op Oneplanetcrowd. Het geïnvesteerde bedrag wordt terugbetaald met rente, óf in de vorm van producten.

Het bedrijf van Professor Grunschnabel is volop in beweging. Samen met de landelijke distributeur waarmee de ijsproducent sinds voorjaar 2012 samenwerkt, wordt gewerkt aan stevige expansie in de Benelux en daarbuiten. Ook Belgische fijnproevers kunnen nu van het heerlijke ijs genieten. Om nog beter op de groeiende vraag te kunnen inspelen, heeft Professor Grunschnabel geïnvesteerd in het vergroten van de productiecapaciteit. Uiteraard zonder concessies aan de hoge kwaliteit. In augustus introduceerde Professor Grunschnabel zijn kleurrijke nieuwe full colour ijsbekers en ook zijn website wordt binnenkort vernieuwd. Samen met een aantal bondgenoten richtte de Professor een nieuwe BV op. En nu kan iedereen die dat wil zelf investeren in het Alkmaarse bedrijf!

Rente in ijsjes
Crowdfunding, een nieuwe manier van financiering door middel van het vinden van particuliere investeerders via internet, is booming. Wereldwijd wordt er dit jaar bijna 3 miljard dollar opgehaald via crowdfunding. In 2009 was dit nog ‘maar’ 500 miljoen dollar (Bron: The Economist). Ook in Nederland groeit de belangstellig. Het aantal verwachte euro’s dat dit jaar in Nederland wordt opgehaald via crowdfunding is meer dan verdubbeld ten opzichte van vorig jaar (Bron: Crowdfunding.nl). Niet vreemd, nu de rentes van banken laag zijn en de beurzen nog altijd onzeker. Voor jonge ondernemingen is het door de crisis moeilijker geworden om een banklening af te sluiten. Voor hen is crowdfunding een uitstekend alternatief. Oneplanetcrowd is het eerste duurzame crowdfunding platform in Nederland. Managing Director van Oneplanetcrowd, Maarten de Jong: “Crowdfunding moet vooral leuk zijn. Op onze website staan aantrekkelijke, lekkere en innovatieve producten en diensten van ondernemers die de planeet een beetje groener willen maken. Investeer je in Professor Grunschnabel, dan krijg je je rente in ijsjes!”

Puur natuur
Het ijs van Professor Grunschnabel is 100% plantaardig op basis van water of kokosmelk en daarom lactosevrij, glutenvrij en sojavrij. Dit is uniek, want in het meeste ijs wordt zuivel verwerkt, zelfs in industrieel sorbetijs. Plantaardig ijs is lichter op de maag en beter voor de planeet, aldus oprichter Pepijn Ornstein. Zowel de exotische als de meer klassieke ijssmaken van Professor Grunschnabel zijn gemaakt van zo vers mogelijk fruit, verse kruiden, met vers geperst limoen- of citroensap. Er worden geen kleur-, geur- en smaakstoffen of synthetische bind- en conserveringsmiddelen aan het ijs toegevoegd. Het ijs is dan ook onder andere verkrijgbaar bij diverse Nederlandse en Belgische natuurwinkels. Tevens heeft Professor Grunschnabel onlangs een innovatief ijscowagentje op zonne-energie aangeschaft, ontwikkeld door het bekende Amsterdamse ontwerpbureau Springtime Industrial Design.

Over Oneplanetcrowd
Minstens 10 ondernemers gaan op 10 oktober van start met hun campagne via Oneplanetcrowd.nl. Ze stellen als doel om een bedrag op te halen tussen de €10.000 en €50.000. Wordt het doelbedrag gehaald, dan krijgen de investeerders uit de crowd hun inleg terug in producten en/of met een gunstige rente. Naast groeifinanciering levert een campagne op Oneplanetcrowd ondernemers nog veel meer op: naamsbekendheid, marketing en munitie voor grotere afnemers en financiers. Oneplanetcrowd is een initiatief van Start Green Venture Capital te Naarden. Partners zijn onder meer: Kennedy Van der Laan, Green Metropole, Stichting Startlife, KplusV Organisatieadvies, Duurzaam Bedrijfsleven en Strawberry Earth.

Over Professor Grunschnabel
Professor Grunschnabel BV is gevestigd in Alkmaar. Het bedrijf werd in 2003 opgericht door Pepijn Ornstein. Na zijn universitaire studie Japans in Leiden werkte Ornstein jarenlang in de mode-industrie, alwaar hij het merk OILILY in Japan en andere Aziatische landen op de markt bracht. Het assortiment van Professor Grunschnabel bestaat uit meer dan 15 wereldse smaken met exotische namen als Fresas del Habanero, Siam Horapa Coco en Café el Khatib. Vanwege zowel de smaak als de samenstelling van het product ontving Ornstein drie jaar geleden uit handen van sterrenkok en juryvoorzitter Jonnie Boer (De Librije, Zwolle) de landelijke prijs Smaakvol 2009, een initiatief van Syntens, het innovatiecentrum van het ministerie van Economische Zaken. Professor Grunschnabel-ijs is verkrijgbaar bij ongeveer honderd winkels en restaurants in Nederland en België. Duitsland en Groot-Brittanië volgen binnenkort. Voor meer informatie en verkooppunten: www.grunschnabel.nl

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *