Ikkominactie: Verbeter de wereld in 2 minuten!

ik-kom-actie

Een paar suggesties ...

Ikkominactie wil het in actie komen voor een betere wereld makkelijker en leuker maken. Daarom zetten zij alle acties voor je op een rijtje. Het enige wat je nog hoeft te doen is jouw voorkeuren aan te geven: de tijd die je er aan wilt besteden, van twee minuten tot een dag of meer, of het thema dat je het meest aanspreekt.

Kies uit eerlijke handel, klimaat, dier & natuur, welzijn Nederland of internationale hulp. Wat volgt is een lijstje met acties die je direct uit kan voeren, zodat er echt geen excuus meer is om niet in actie te komen!
Vandaag koos ikkominactie drie acties uit die je maar twee minuten kosten:

Transparante schoenenindustrie
ik-kom-in-actie

Er is veel aandacht voor kinderarbeid en slechte arbeidsomstandigheden in de kledingindustrie. Maar hoe zit dat in de schoenenindustrie?
Teken de petitie en laat diverse schoenenfabrikanten weten dat jij meer transparantie en goede arbeidsomstandigheden wilt!

Red de bij!

red-de-bijVorige week nog bij Radar: Intratuin en andere grote tuincentra verkopen bloembollen en planten die vol zitten met bestrijdingsmiddelen. Deze chemicaliën doden de bijen. Teken de petitie!

Uitgestelde koffie

uitgestelde-koffieBestel bij je dagelijkse kopje koffie eens een uitgestelde koffie voor iemand die het niet kan betalen. De uitgestelde koffie die je bestelt komt op een lijstje terecht als cadeau voor iemand die het niet kan betalen.

Lees ook: Kom in actie voor: fair fashion!

Niets missen van De Betere Wereld?

Volg ons ook op Facebook of schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *