Justnuts happy, honest treats


Justnuts happy honest fruit grain & nut bars.

Ze zijn verantwoord geproduceerd, goed voor je en vooral nogal lekker. De nieuwe fruit, grain & nut bars van justnuts (Apple & Cinnamon, Coconut en Cranberry) zitten vol met dadels, spelt, noten en gedroogd fruit. Alle ingrediënten zijn biologisch, en Fairtrade als dat zinvol is.
Zo maak je happy, honest treats.

Gezond
De belangrijkste opdracht bij het maken van een lekker en gezond tussendoortje was om een voedzame reep te maken, die zijn energie gelijkmatig afgeeft. Eentje zonder suiker, tarwebloem en andere intensief bewerkte ingrediënten.

De basis van de bars bestaat uit dadels, speltvlokken en amandelen.

  •  De basis van de repen bestaat uit Deglet Nours dadels. Dadels bevatten veel B-vitamines, hebben een lage glycemische index waarde. Daarnaast zijn ze lekker plakkerig, zodat suiker, glucosesiroop of andere onnatuurlijke onzin niet meer nodig is.
  •   Spelt is een oergraan. Het houdt je bloedsuikerspiegel laag (in tegenstelling tot tarwe) en geeft zijn energie gelijkmatig af. De spelt in de justnuts bars komt van de oorspronkelijke spelt-grond in Duitsland en Tsjechië.
  •  Amandelen. De Wereldgezondheidsorganisatie adviseert dertig gram noten en zaden per dag. Goed voor je omdat ze veel ijzer, vitamine B en E bevatten.

Canadese cranberries (goed voor je waterwerk), appels uit de ultra-schone Hunza vallei en kokosolie van de eerste koude persing geven de repen hun afzonderlijke smaak.

Biologisch en Fairtrade
Justnuts wil graag een verantwoord bedrijf zijn, en daarom besteedt het veel aandacht aan de herkomst van de ingrediënten. Die moeten natuurlijk goed smaken, maar een verantwoorde productie is voor justnuts een voorwaarde. Alle ingrediënten in de nieuwe bars zijn 100% biologisch, en waar nodig Fairtrade.

Justnuts en Erik
Justnuts is opgericht door Erik van Gangelen. Toen Erik maar weer eens vergeten was om een appel mee te nemen voor zijn vier uur trek, stond hij mismoedig voor de automaat op zijn werk. De keuze was beperkt tot gevulde koeken, chocolade of chips. Na zich daar een paar jaar groen en geel aan te hebben geërgerd begon Erik een onderzoek, dacht eens na over zijn toekomst, vroeg zijn vriend Thijs mee te doen, en samen richtten ze justnuts op.

Justnuts is onder andere te koop bij Marqt, Coffee Star, Albert Heijn to Go, GoodyFoods en een heleboel onafhankelijke broodjeswinkels, sandwichbars en natuurwinkels.

Kijk voor meer info op www.justnuts.nl

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *