Kraaybeekerhof en het kruidenjaar

kraaybeekerhof

Kruiden-praktijkjaar

Het gebruik van kruiden om de gezondheid te verbeteren wint steeds meer aan populariteit. Dat is niet gek, want het gebruik van kruiden voor genezing is al zo oud als de mensheid zelf. Het is min of meer op de achtergrond geraakt bij de opkomst van synthetische medicijnen, maar er vindt weer een ommekeer plaats naar natuurlijke manieren van genezen en ondersteuning voor de gezondheid. 

kraaybeekerhof
In deze snelle vaak stressvolle tijd verlangen mensen naar natuurlijke producten en leefwijzen. Kruiden kunnen hierop een goede aanvulling zijn, ze kunnen je leven op verschillende manieren verrijken: de geur werkt op je gemoed en laat je letterlijk ademen. De smaak verfijnt elk gerecht en de toepassing van de geneeskracht ondersteunen je leven.

Rijkdom van de Aarde
Door met kruiden bezig te zijn krijg je meer besef van de rijkdom van de Aarde. Neem bijvoorbeeld de Grote Brandnetel die we in het voorjaar veel tegenkomen. Deze plant zit vol met vitamines en mineralen. Hij prikt van buiten maar ook van binnen, hij prikkelt alle organen tot actie. Na de donkere winter kan de Brandnetel je helpen bij de grote voorjaarsschoonmaak. Brandnetel is een typische voorjaarsplant die ons lichaam aanzet tot reiniging. Hij geeft je nieuwe levenskracht. Je plukt de verse toppen die nog niet in bloei zijn, hiervan kun je thee zetten of een heerlijke soep maken.

Wil je meer weten over kruiden en de toepassingen dan is het kruidenpraktijk jaar misschien iets voor jou?

Kijk hiervoor op de site van De Kraaybeekerhof  bij het kopje ‘academie’, www.Kraaybeekerhof.nl

kraaybeekerhof

Lees ook:
>  Wat is gezonde voeding? Kaaybeekerhof stelt vitaliteit centraal

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *