Kroon introduceert PUUR: verse paddenstoelen


Kroon Biologische Verswaren introduceert nieuwe lijn paddenstoelen onder het eigen merk PUUR.

Kroon Biologische Verswaren, onderdeel van Wessanen Benelux en versgroothandel voor vele tientallen natuurvoedingswinkels in Nederland, heeft haar PUUR assortiment uitgebreid met zes varianten paddenstoelen: witte en kastanje champignons, oesterzwammen, shiitakes, portabella’s en een paddenstoelenmix. Ook het seizoensaanbod paddenstoelen is vergroot met beukenzwam, een mix van shiitakes met gele oesterzwammen (bio) en in het wild verzamelde cantharellen, trompettes de la mort en eekhoorntjesbrood. Voor de introductie van deze nieuwe PUUR varianten is een samenwerking opgestart met biologische paddenstoelkwekerij Koolen uit Slootdorp.

Peter van der Schoot, Business Unit Manager bij Kroon Biologische Verswaren is ingenomen met de opgestarte samenwerking. ‘Koolen en Kroon delen dezelfde passie voor biologisch en hebben nog meer met elkaar gemeen: topkwaliteit producten, gemotiveerd personeel, persoonlijke service en betrouwbaarheid. Leverancier Koolen Champignons BV is het merk PUUR waardig. Met deze zes nieuwe PUUR varianten kunnen we nog beter inspelen op de groeiende vraag naar biologische paddenstoelen.”paddestoelen kroon

Ruim assortiment

Het assortiment paddenstoelen is verbreed en de verpakkingen aangepast. Opvallend zijn de houten bakjes voor de specialiteiten oesterzwammen, shiitakes, portabella’s en de seizoensproducten. Deze onderstrepen de ambachtelijke, premiumkwaliteit van de natuurproducten. De witte en kastanjechampignons worden geleverd in de bekende champignonbakjes met harde deksels. Deze verpakking heeft duidelijke voordelen boven de vroegere verpakking met folie: een betere houdbaarheid, mede dankzij de geperforeerde deksels een minimale condensvorming en een uitstekende stapelbaarheid (in winkel en koelkast). De bakjes zijn gemaakt van composteerbaar materiaal en dankzij de transparante deksel is de kwaliteit en versheid van het product helder in beeld.

Kwaliteit is de basis

De firma Koolen in Slootdorp (Noord Holland) is in de jaren 80 opgericht door Leo Koolen en gespecialiseerd in biologische paddenstoelen. Al vanaf de eerste oogst stond kwaliteit op nummer één. Om paddenstoelen van de beste kwaliteit af te leveren is het kweekproces steeds verder verfijnd. Het familiebedrijf werkt milieuvriendelijk, zonder bestrijdingsmiddelen en onderscheidt zich door een uiterst hygiënische productie, uitstekend geoutilleerde snijruimtes en goede arbeidsomstandigheden voor haar werknemers.

PUUR

Onder het eigen merk PUUR brengt Kroon Biologische Verswaren een breed assortiment traiteur- en maaltijdproducten op de markt met verse pizza’s, quiches, soepen, pasta’s, maar ook vlees, salades, sauzen, olijven en nu ook paddenstoelen.

kroon biologische verswaren   wessanen logo

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *