Laat je inspireren op het Bright Now Festival!

Bright-Now-festival

Kunst, muziek, dans, workshops en discussies voor een betere wereld

Bijdragen aan een andere wereld? Het vraagt visie, moed en vertrouwen om de wereld een positieve richting op te laten gaan. Hoe ervaren we onze eigen kracht, cultiveren we vriendelijkheid en ontdekken we wat we kunnen bijdragen aan de samenleving? Het Bright Now festival is een lab om dit te onderzoeken. 

Er zijn inspirerende voordrachten en paneldiscussies. Tientallen workshops om ideeën in de praktijk uit te proberen. En we vieren feest met kunst, muziek en dans.

Het Bright Now Festival gaat over een duurzame economie, gebaseerd op bijdragen, delen, verbinden en insluiten. Onderwijs door middel van doen, creativiteit en samenwerking. En fundamentele gezondheid: aandacht voor de mens, preventie, voeding, ontspanning en mindfulness.

Bright-Now-festival

“People working together has enabled our species to make the impossible possible”

Keynote sprekers

Sakyong Mipham Rinpoche staat aan het hoofd van Shambhala, een wereldwijd netwerk van meditatiecentra. Hij opent het festival op vrijdagavond en sluit het op zondag af. Op zaterdag leidt hij een meditatie. Sakyong Mipham gaat in op het geweld en economisch en sociaal onrecht dat wereldwijd diepe sporen nalaat. Waar halen we de mentale en emotionele kracht vandaan om stil te staan bij de uitdagende omstandigheden waarin de aarde en de mensheid verkeren? Uit welke innerlijke hulpbronnen kunnen we putten om deze problemen het hoofd te bieden en vaardig te werken met de mensen die zich ook om deze zaken bekommeren?

Bright-Now-festival

“A Knowmad is a nomadic knowledge worker – that is, a brave, responsible, creative, imaginative person who can effect change and work with anybody, anytime, anywhere.”

Pieter Spinder is mede-oprichter van KaosPilots Nederland en initiatiefnemer van Knowmads Business School Amsterdam.
Voor Pieter is de student het middelpunt van zijn eigen leerproces. Dat proces begint bij de passie van de student. De verbinding tussen hoofd, hart en handen is uitgangspunt om contact te maken met persoonlijke uitdagingen, die van anderen en van de samenleving. Knowmads-studenten helpen mee het festival te organiseren en staan garant voor verrassende momenten.

 

bright-now-festival

“Iedere krijger is een gever.”

Henk Oosterling is directeur van Rotterdam Vakmanstad (RVS/Skill City). Het beste in de mens naar boven halen, dat is zijn drijfveer. Door kinderen bewust te maken van hun omgeving wordt hun fysieke, sociale en mentale integriteit vergroot. Hiervoor zet hij judo, filosofie, natuureducatie, kook- en technieklessen in.

 

Bright-Now-festival

“Our basic economic principles of competition and growth no longer apply. This leaves open space for a new economic order and I see it appearing in many places around us rapidly.”

Damaris Matthijsen richtte in 2009 Economy Transformers op, een beweging van 600 mensen die met elkaar toewerken naar een vitale economie en samenleving. Damaris geeft op het Bright Now Festival haar visie voor economische transformatie.

 

 

 

 

bright-now-festival

“Vertrouwen verbindt, wantrouwen ontbindt een samenleving.” – Foto Debbie Evers

Han de Wit is senior leraar in het Shambhala Boeddhisme en bekend om zijn vermogen om boeddhisme in het dagelijks leven toegankelijk te maken. Han zijn lezing gaat over een samenleving die gebaseerd is op vertrouwen. Vertrouwen maakt dat mensen elkaar graag willen helpen, en dat ze voorrang geven aan het gemeenschappelijk belang.

 

 

bright-now-festival

“Zonder hoop, enthousiasme of inspiratie verandert er niets.” – Foto: Tessa Posthuma de Boer

Joke Hermsen is schrijfster en filosoof. Nu de oprukkende technologisering een feit is, is het van belang de aandacht op het menselijke te blijven richten. Wat doet de mens van de machine verschillen? Het antwoord: creativiteit, empathie en het vermogen opnieuw te beginnen. Cynisme, scepsis en ironie zijn nuttig geweest, vindt Joke, maar nu is het tijd voor een nieuw engagement en bevlogenheid.


Enkele workshops
Mindfull running clinic in het Oosterpark – Benjamin Romkes
Durf te vragen – Josien Pennings
Geweldloze Communicatie – Bart Landstra
Leadership Embodiment – Anouk Brack en Sybren Post
Innernemerschap – Geertje Couwenbergh en Julika Marijn
Let’s Creaid: Maatschappelijk Actief Ondernemen – Charles Giesberger
Miksang Contemplatieve Fotografie – Helen Vink

Meditatielab
Bright Now Feest in Studio/K
Voor meer informatie en tickets: www.brightnowfestival.nl
Twitter: @brightnowfest. Hashtag: #bnf
Facebook: https://www.facebook.com/pages/Bright-Now-festival/570774579697106

Be Bright Now.
Join the gentle revolution

Lees ook:
>  Infomiddag Kraaybeekerhof over ‘Wat is gezonde voeding?’

 

 

 

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *