Left2Cook: App die recepten met jouw ingredienten maakt

Heb je nog ingrediënten over van de feestdagen, maak je koelkast leeg met de app Left2Cook.

Een origineel recept klaarmaken zonder eerst naar de winkel te hoeven voor ingrediënten: dat is het concept van Left2Cook, een nieuwe app die het consumenten mogelijk maakt om eenvoudig en lekker te koken. In tegenstelling tot bestaande recepten gaat Left2Cook uit van wat er thuis al in de koelkast ligt. Daarmee is de nieuwe app ook een goed middel om de hoeveelheid weggegooid voedsel in Nederland te beperken. De App is natuurlijk ook te gebruiken als je even geen inspiratie hebt. Kies één ingrediënt, bijvoorbeeld pasta en alle recepten komen tevoorschijn. De app kan voor € 0,89 worden gedownload in de Appstore.

Left2Cook heeft dezelfde opzet als een online-kookboek, maar voegt daar iets aan toe: gemak. De app werkt net andersom: de ingrediënten die al in huis zijn bepalen welke receptideeën er mogelijk zijn. Daarmee speelt Left2Cook in op de wens naar meer convenience in de keuken. Nederlanders krijgen wel steeds meer aandacht voor lekker eten en drinken, maar het ontbreekt hen ook regelmatig aan tijd om eerst boodschappen te gaan doen. In de praktijk liggen er echter meer dan genoeg ingrediënten al in de koelkast of de provisiekast te wachten om culinair mee aan de slag te gaan.

Met de nieuwe app kan ook succesvol de strijd worden aangebonden met de voedselverspilling. Veel overgebleven voedingsmiddelen wacht de afvalcontainer. Bekend is dat er per hoofd van de bevolking in Nederland per jaar veertig kilo voedsel wordt weggegooid, een hoeveelheid die gelijk staat aan 1,2 miljoen vrachtwagens.

De bediening van Left2Cook is heel eenvoudig. Gebruikers voeren een aantal ingrediënten die al in huis zijn in en krijgen vervolgens een aantal receptsuggesties voorgeschoteld. Al vanaf drie à vier ingrediënten zijn er verschillende recepten voorhanden. De gerechten zijn ontwikkeld in samenwerking met een gepassioneerde kok Giuseppe Semprevivo die afkomstig is uit Sicilië. Die keus is niet toevallig: Mediterraanse gerechten lenen zich er bij uitstek voor om met een minimaal aantal ingrediënten te worden bereid. Ook uit andere landen zijn veel receptentips aanwezig. Nu al zijn er 316 verschillende ingrediënten in Left2Cook ingevoerd, goed voor een totaal van ruim vijfhonderd recepten. De variatie is groot: van een koude pasta alla carrettierra tot een courgette-omelet. De app is beschikbaar voor iPhone en iPad.

www.left2cook.com

left2cook logo

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *