Lekker Lang Jong

Lekker Lang Jong.

Drie woorden die voortaan staan voor gezond en lekker eten én ook voor de titel van het nieuwe kookboek dat begin februari verschijnt. Met 175 spannende en inspirerende recepten op basis van het baanbrekendelekker lang jong kookbook boek
De Voedselzandloper van Kris Verburgh.

Lekker Lang Jong is geschreven door Clara ten Houte de Lange en Nelleke van Lindonk. Kris Verburgh beveelt Lekker Lang Jong van harte aan – met een grote stempel op de cover! – en heeft ook het voorwoord geschreven waarin hij de principes van de Voedselzandloper in het kort uitlegt.

Lekker Lang Jong is dé ideale leidraad voor wie door gezond eten langer jong wil blijven en toch ook een leven lang wil genieten van lekker eten. Lekker Lang Jong laat zien hoe je de adviezen uit De Voedselzandloper kunt ombuigen naar lekkere gezonde gerechten voor elk moment van de dag en biedt voldoende variatie om ze in te passen in het dagelijks leven zonder te vervelen. Dat begint al bij het ontbijt met havermout en fruit op eigentijdse wijze, zelfgemaakte notencrackers die je ook makkelijk mee kunt nemen en lekkere eitjes voor in het weekend. Voor de lunch en het avondeten zijn er originele salades, goed gevulde soepen en mooie warme gerechten. Allemaal met lekker veel groenten aangevuld met noten, paddenstoelen of vette vis en af en toe ook kip, tofu of quorn. En natuurlijk is er gedacht aan de lekkere trek tussendoor. Snelle smoothies op basis van groenten en fruit voor een extra energyboost, hartige knabbels van havermoutdeeg en fraai ogende groentehapjes voor bij de borrel of als amuse. Zelfs het zoet is niet vergeten. In dit boek vind je knapperige koekjes met pitten en gedroogd fruit, dadelbonbons omhuld met extra pure chocolade, appeltaart met een bijzonder korst tot een heuse chocoladetaart met hazelnootparfait en tot besluit een aantal overheerlijke toetjes. En dat allemaal zonder toegevoegd suiker! Kortom, Lekker Lang Jong is een boek dat je dagelijks gebruikt en zo een gezonde leefstijl stimuleert.

lekker lang jong
lekker lang jong

De Voedselzandloper van de jonge Belgische arts Kris Verburgh is inmiddels een enorme hit. In nog geen jaar tijd zijn er meer dan 100.000 exemplaren van dit boek verkocht. Kris Verburgh laat aan de hand van veel wetenschappelijk onderzoek zien hoe belangrijk gezond eten is. Kiezen voor de juiste producten houdt je lichaam langer jong en in topconditie. Gezond eten kan ook aan ‘ouder worden’ gerelateerde ziekten als diabetes en hart- en vaatziekten uitstellen of zelfs voorkomen, waarmee je ‘het ouder worden’ op zich zelfs vertraagt. En wie wil dit nu niet?

Paperback, 224 pagina’s, € 18,50, vL&dB uitgevers, ISBN: 978-90-79679-14-0
Verkrijgbaar via: www.lekkerlangjong.nl en in de boekhandel.

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *