Mail & Win: gratis sporten en pakket Superfood


“Zolang het maar Super is!”

Superfoods zijn de laatste tijd volop in het nieuws. Deze supergezonde voedingsmiddelen zitten boordevol antioxidanten, vitaminen en mineralen. Bijvoorbeeld de Tibetaanse Goji bes die vol zit met vitamine C, wel 500 keer zo veel als in een sinaasappel. Ook rauwe Cacao is een bekende Superfood die rijk is aan antioxidanten en de endorfine aanmaak stimuleert. Resultaat: Je voelt je blijer en energieker. Extra pluspunt: in tegenstelling tot supermarkt chocolade hoef je je bij deze variant geen zorgen te maken over je lijn.
Deze Superfoods kun je vinden in het Superfood Centre in het hart van de Amsterdamse Jordaan. De winkel, voorheen bekend als het Mastercare Superfood Cafe, is al 8 jaar “the place to be” voor gezondheidsfanaten. Het was één van de eerste winkels in Nederland die zich specialiseerde in Superfoods. Je vindt hier alle Superfoods zoals Goji bessen, Lucuma, Spirulina, Maca en verschillende van rauwe Cacao producten. Je kan hier ook terecht voor bijzondere supplementen en boeken over een gezonde levensstijl. Deze kan je rustig doorbladeren onder het genot van één van de smakelijke Superfood smoothies.
Het Superfood Centre is gevestigd in Health Club Jordaan. Deze Club heeft een uniek concept ontwikkeld op het gebied van gezondheid. Je vindt hier naast het Superfood Centre ook een fitness centrum, Yoga Studio, Chiropractor, Fysiotherapeut, Orthomoleculaire Voedingsdeskundige en nog veel meer onder één dak. Kortom, alle facetten van een gezonde levensstijl komen hier aan bod.

Enthousiast ging ik op bezoek bij het Superfood Centre en sprak met Marcel, de eigenaar en met Perry, de winkelmanager die verantwoordelijk is voor de inkoop van alle producten. En ik hield er nog een hele mooie Mail & Win-actie voor alle lezers van DeBetereWerld aan over…

Door Saskia van der Krift

superfood
Foto: Het Superfood Centre: rechts; Perry de winkelmanager

Kan je in jouw woorden vertellen wat Superfoods zijn?
“Superfood is voeding met een extreem hoog gehalte aan vitaminen, mineralen en antioxidanten. Om te garanderen dat Superfood de meeste nutriënten bevat is het belangrijk dat het nog onbewerkt is. Zodat bewerkingsprocessen de samenstelling van het originele voedingsmiddel niet hebben veranderd. En dat het daarbij ook nog echt de wilde DNA print en oorspronkelijke kwaliteit heeft. Het moet ook op de juiste rijpheid geplukt zijn anders bevat het niet alle elementen die erin horen te zitten. Het moet ook op een voedingsrijke bodem zijn gegroeid. Voor mij is een Superfood; een in de zon gerijpt en helemaal volgroeid voedingsmiddel zoals een Goji bes het liefst zo vers mogelijk.” aldus Perry.

Hoe is het idee van een Superfood Centre bij een Health Club ontstaan?
Marcel: Ik ben al jaren bezig om verschillende facetten op het gebied van gezondheid samen te brengen. Voeding is natuurlijk net zo belangrijk voor de gezondheid als bewegen en ontspannen. Het gaat om de balans. Ik vond de keuze van de voedingssupplementen te beperkt en het was ook niet altijd van de beste kwaliteit. Toen ik in contact kwam met Superfoods, dacht ik “dit is wat ik zoek”. Mooie, eerlijke, natuurlijke producten en het beste wat je in de natuur kunt vinden. Dat in combinatie met sporten en ontspannen en allemaal onder één dak, maakt het helemaal compleet.

Hoe ben je op het idee gekomen om je in Superfoods te verdiepen?
Perry: Ik ben zelf een tijdje Veganist geweest en was op zoek naar een goede combinatie tussen sport en voeding. Ik las toevallig een artikel over rauwe Cacao, Goji bessen, Superfood en rauwe voeding. In eerste instantie vond het allemaal wat extreem. Omdat ik met vragen bleef zitten, ben ik het uiteindelijk toch gaan onderzoeken. Ik leerde er steeds meer over en kwam steeds meer experts tegen. Vervolgens ben ik naar Amerika vertrokken om een opleiding te volgen aan het Hippocrates Institute en opleidingsinstituut gericht op natuurlijke gezondheid. En zo heb ik mijn pad erin gevonden. Ondertussen ben ik vijf jaar verder en heb veel ervaring op gedaan. Van veganisme via Raw food naar Superfoods en nu maak ik mijn keuzes uit alle hoeken. Zolang het maar Super is.

superfood
superfood
Foto: Het Superfood Centre

Wat is er allemaal te vinden in het Superfood Centre?
Perry: Veel verschillende Superfoods zoals Goji bessen, rauwe Cacao en Maca. Ook vind je hier unieke natuurlijke voedingsupplementen. Er zijn bij ons verschillende boeken te krijgen over Superfoods en gezondheid. Tevens hebben we heerlijke zelfgemaakte Superfood smoothies in vier verschillende smaken.

Hoe zijn de medewerkers van het Superfood Centre op de hoogte gekomen van de achtergronden van de Superfoods?
Marcel: Ze zijn in de eerste instantie in aanraking gekomen met Superfoods door hun eigen ervaring. Als je zelf het verschil merkt voor je energie en gezondheid wil je er meer over weten. Ze zijn ervaringsdeskundigen. “On the job” leren ze ook nog eens veel van elkaar.

Wat raad je aan voor beginners? Hoe voeg je Superfoods toe aan je lifestyle?
Perry: Voeg een superfood toe aan je voedingspatroon. Een zakje moerbeien als snack of een flesje kokoswater tijdens het sporten. Dat kun je langzaam uitbreiden met andere producten. Deze levensstijl is persoonlijk. Wat past bij je? Het is belangrijk om zelf te ervaren wat je lekker vind. Het uitproberen van rauwe Cacao zou ik aanraden. Maar ook Goji bessen, Levertraan en Krill olie. Ga lekker smoothies maken met een blender! Je kunt natuurlijk altijd bij ons terecht voor een persoonlijk advies.

Superfood
Foto: Health Club Jordaan

Je hoeft niet lid te zijn Van Health club Jordaan om het Superfood Centre te bezoeken.
Wat zou je mensen aanraden om te komen proeven?
Perry: We hebben veel lekkere chocolade. Dat is echt een aanrader. We hebben altijd wel iets klaar staan dat mensen kunnen proeven. Stukjes chocolade, noten, raw bars en de smoothies natuurlijk. Omdat we steeds in beweging zijn hebben we steeds weer andere producten erbij. Omdat het natuurproducten zijn, dus seizoensgebonden, varieert het assortiment ook steeds.

superfood
Foto: Het Superfood Centre

Er worden smoothies aangeboden in het Superfood Centre. Wil je daar iets over vertellen?
“We hebben vier smaken” zegt Perry. “We hebben een smoothie met rauwe Cacao vol met mineralen, antioxidanten en liefdesmoleculen. Onze Proteïne smoothie is ideaal na het sporten. De Mango Super greens is goed voor je immuunsysteem en werkt alkaliserend voor je lichaam. Ten slotte is er de Berry boost, deze zit bomvol met antioxidanten.”

Kun je eens een lekker recept noemen met Superfood?
Perry: Ik raad een lekkere mix van allerlei soorten Superfoods en noten aan. Dat kan als snack gegeten worden maar het is ook heerlijk als ontbijt. Het kan bijvoorbeeld bestaan uit Paranoten, Macadamia noten, Goji bessen, gedroogde vruchten zoals: Mango en Wilde Banaan, Cacao stukjes en Kokos. Dit is ook heel goed om kennis te maken met een Superfood lifestyle.

Naar welke Superfoods is de meeste vraag?

Dat zijn de rauwe Cacao, Maca en Goji bessen.

Worden er ook workshops gegeven in het Superfood Centre waar mensen kunnen leren over Superfoods?
Perry: Jazeker, we proberen regelmatig workshops te organiseren waarbij we iedere keer een ander thema uitlichten. Als je op de hoogte wil blijven van de komende workshops kan je het beste onze facebookpagina in de gaten houden: www.facebook.com/SuperfoodCentre

Superfood
Foto’s: Superfood Centre (boven), Health Club Jordaan (onder)
Superfood

Mail&Win
Deze Mail&Win-actie is inmiddels afgesloten. Iedereen hartelijk dank voor het meedoen, en de winnaar(s) van harte gefeliciteerd!
Doe eventueel in onze Mail&Win-rubriek bij andere acties mee.., en ook op Facebook hebben wij wekelijks speciale Facebook-acties. Veel geluk!

Meer informatie:
>
Het Superfood Centre
>
Health Club Jordaan

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *