Mail & Win: kaartjes Global Mala Festival 2012

Celebrate A Natural Lifestyle!

NH Grand Hotel Krasnapolky.
Zaterdag 22 september 2012.
13:00-23:00u.

Zaterdag 22 september is het begin van de herfst en zoals in ieder seizoen een bepaald element overheerst, wordt de herfst gedomineerd door Lucht. Lucht staat symbool voor beweging en verandering. “Kijk maar hoe de blaadjes in de herfst van de bomen waaien, worden geabsorbeerd door de Aarde om ergens in de lente weer als voeding te dienen voor de explosieve groei van nieuwe groene blaadjes. Natuur is een cyclus, en wij zijn daar onderdeel van”, pleit Natural Yoga.

Natural Yoga organiseert op zaterdag 22 september het Global Mala Festival in de Wintertuin van NH Grand Hotel Krasnapolsky. Het event staat in het teken van duurzaamheid en een ‘natural lifestyle’ omdat Natural Yoga gelooft dat daar de positieve oplossing ligt voor veel problemen van deze tijd. Alle winst van het festival wordt uitgekeerd aan Plant a Billion; voor iedere euro wordt 1 boom geplant in het regenwoud van Brazilië.

Global Mala

YOGA by Katiza Satya | live music Sing a Songwriter SHISHANI, Live Music MEDITATION by Avi Adir, DANCE and AcroYoga performances, ART expo, Poetry,
FAIR FASHION, Kids program, CONSCIOUS FOOD & drinks, free MASSAGE & much more…

“Bij het zien van de programmering werden we toch een beetje nieuwsgierig … tijd voor een interview met founder van Natural Yoga en initiator van het festival, Noëlle Sterk.”

“Wat is Global Mala?”
In het weekend van 22-23 september worden vanuit de yoga scene, over de hele wereld evenementen georganiseerd om awareness te creëren over duurzaamheid, wereldvrede en gelijke mensenrechten. Opbrengsten van de activiteiten komen ten goede aan non profit organisaties die zich daar hard voor maken. Natural Yoga koos voor Plant a Billion Trees; een project van The Nature Conservancy dat zichzelf ten doel heeft gesteld voor 2013 één biljoen bomen te planten in het bedreigde Atlantic Forest in Brazilië. Global Mala symboliseert een ketting van vrede die op 22 en 23 september om de wereld wordt gelegd, door het met heel veel mensen tegelijk beoefenen van yoga of meditatie.

“NH Grand Hotel Krasnapolsky is geen voor de hand liggende locatie voor een yogafestival”
Eigenlijk is het geen yoga festival maar een natural lifestyle event. Wij richten ons op een veel bredere doelgroep dan alleen de yogi’s, want die snappen onze boodschap al. Wij willen juist die mensen bereiken die open staan voor een bewustere manier van leven en daar nog hun weg in aan het vinden zijn. Wij creëren met Global Mala Festival een omgeving waarin bezoekers kunnen voelen, proeven en beleven dat een natuurlijke levensstijl helemaal echt totaal niet saai of zweverig is. Onze belangrijkste peilers zijn conscious food, fair fashion, yoga & meditatie, massage, muziek dans en kunst en door daar een kwalitatief aanbod in te bieden en door te durven wat verrassender te zijn, krijgen we veel veel enthousiaste reacties. Mensen zijn echt “blij dat we er zijn” en ervaren ons al heel open, toegankelijk en positief. NH Krasnapolksy is trouwens ook bewust met eco bezig, anders zouden we hier niet zitten. Hun voeding is hoofdzakelijk biologisch en zij hebben een speciaal eco-programma voor zakelijke meetings.

“Moet je aan yoga doen om jullie boodschap te snappen?”
Nee, je hoeft zeker niet op een matje te staan om te begrijpen wat we bedoelen, Maar, aan yoga doen helpt wel en daarom vinden we het leuk om veel mensen kennis met yoga te laten maken, op een ontspannen en inspirerende manier. Vooral zonder te verwachten dat ze vegetariër worden of stoppen met alcohol drinken, want dat schijnt toch een beetje het stigma van yoga te zijn. Waar mensen een beetje klaar mee zijn, is het dogmatische of het wijzende vingertje. Daar bereik je alleen maar weerstand mee en dat is volgens mij het tegenovergestelde van wat je wilt bereiken. Ik neem zelf ook niet snel iets van iemand aan, voordat ik het zelf ervaren en doorleefd heb. Laat mensen gewoon lekker aan yoga doen, op hun manier, in hun tempo en dan komt het wel goed.

“Wat doet yoga voor jou?”
Het is een feit; als je eenmaal aan yoga begint voel je dat er iets gebeurd en op veel dieper niveau dan allen maar fysiek. Je wordt je van zoveel dingen bewust dat je bijna niet anders kan dan bewustere keuzes te maken. Omdat we dat met meer mensen willen delen, halen wij yogadocente Katiza Satya Ivulic naar Nederland omdat zij mensen op een hele inspirerende mainer kan raken. Ze is een prachtige, krachtige Chileense vrouw, zo natuurlijk, alsof ze recht uit de jungle komt gelopen. Wat zij vertelt komt uit haar hart en daarom raakt het je ook in je hart. Katiza is voor mij en ik denk voor veel yogadocenten een grote inspirator geweest.

“Wat is jullie connectie met muziek, dans of kunst?”
Het komt allemaal uit dezelfde bron. Of je nu aan yoga doet, muziek maakt of een mooi kunstwerk, of je helemaal overgeeft aan een prachtige dans. Je opereert dan niet vanuit je hoofd, je analytisch vermogen maar vanuit je gevoel en dat zit heel dicht bij de bron van oneindige creativiteit; misschien wel de schepping. Ik heb zelf wel eens ervaren hoe je in een creatieve golf raakt, waar ook andere mensen bij kunnen en van waar uit je ineens samen kunt werken op een heel ander niveau. Ik hoef dat dan niet verder te begrijpen of uit te leggen, het was een hele mooie ervaring. In ieder geval programmeren wij altijd live muziek of een fijne DJ en proberen daarbij een beetje verrassend te zijn. Deze keer hebben we gekozen voor van sing a song writer Shishani en Liliian Vieira (Zuco103) die met haar nieuwe band voor het eerst op een Nederlandse stage zal staan na zes maanden toeren.. Lilian is Braziliaanse dus dat sluit mooi aan bij het regenwoud. Niet dat dit nu zo super nieuw is voor de muziekwereld, maar binnen de yoga is de combinatie wel gedurfd.

“Wat kunnen we in de toekomst nog meer van Natural Yoga verwachten?”
Geen idee, het kan alle kanten op groeien. Steeds als we iets ‘bedenken’ loopt het toch anders dus ik denk dat we het maar de ruimte geven om te groeien zoals het wil. In elk geval staan er een aantal retreats in de planning, op prachtige plekken in Portugal, de Egyptische Sahara en Brazilië.

“Wat kunnen mensen doen als ze kaartjes willen bestellen?
Even surfen naar onze website: www.globalmalafestival.com en voor informatie over de retreats kun je terecht op www.naturalyoga.nl

www.globalmalafestival.com

Mail&Win
Deze Mail&Win-actie is inmiddels afgesloten. Iedereen hartelijk dank voor het meedoen, en de winnaar(s) van harte gefeliciteerd!
Doe eventueel in onze Mail&Win-rubriek bij andere acties mee.., en ook op Facebook hebben wij wekelijks speciale Facebook-acties. Veel geluk!

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *