Mail & Win: kookboek voor komende herfst van Iris Kookt


Hoe voorkom je de dagelijkse stress van: “Wat eten we vandaag?”

Herfst – Een goede planning is het halve werk’ is een kookboek met snelle en makkelijke recepten waarin zo veel mogelijk Nederlandse seizoensproducten worden gebruikt. Het boek dient als leidraad en inspiratie voor mensen die weinig tijd hebben om te koken.

In de maanden september, oktober en november vindt je per week van maandag tot en met zondag no nonsens recepten voor de dagelijkse keuken. Met de beschreven recepten kun je ook zonder potjes en pakjes razendsnel koken. Zelfs zonder bouillonblokjes en slasaus!HERFST

Wat je van dichtbij haalt is lekker en wat puur is, is nog lekkerder!

Doordat de meeste groenten en fruit het hele jaar door te koop zijn, zijn veel consumenten zich er niet meer van bewust welke groenten en welk fruit bij welk seizoen horen. Waarom zou je in maart al asperges uit Peru eten als je een aantal weken later voldoende aanbod aan Hollandse asperges hebt?
En stel je eens een supermarkt voor waar op 95% van alle producten “kunstmatig” staat. Zo zouden de meeste supermarkten er op dit moment eigenlijk uit moeten zien. Maar wij plakken op producten die niet kunstmatig zijn een sticker “biologisch”. Is dat logisch? Nee, wij leven namelijk, anno nu, in een verkeerde “voedselwereld”. Biologische producten zijn echter zoals producten horen te zijn – puur en zonder kunstmatige toevoegingen. Het is vreemd dat we hiervoor een aparte productgroep nodig hebben. Biologische producten zijn op zich ook niet duurder, maar niet biologische producten worden door kunstmatige toevoegingen zo goedkoop mogelijk gehouden. Dit kookboek moedigt mensen aan vaker biologische producten te kopen. Op de ingrediëntenlijsten van de recepten vind je dan ook regelmatig biologische producten.
HERFST

‘Herfst – Een goede planning is het halve werk’ laat zien dat je ook met seizoensproducten lekkere, maar zeker ook makkelijke en snelle gerechten kunt bereiden. En hoe je met behulp van een aantal ‘snelle tips’ tijd kunt besparen en dat je zelfs met biologische ingrediënten niet duurder uit bent.

Meer informatie over het kookboek ‘Herfst – Een goede planning is het halve werk’ en de recepten is te vinden op iriskookt.blogspot.nl.

Geniet van de Herfst!

Met vriendelijke groet,
Iris Boonstoppel
http://iriskookt.blogspot.nl/

Mail&Win

Deze Mail&Win-actie is inmiddels afgesloten. Iedereen hartelijk dank voor het meedoen, en de winnaar(s) van harte gefeliciteerd!
Doe eventueel in onze Mail&Win-rubriek bij andere acties mee.., en ook op Facebook hebben wij wekelijks speciale Facebook-acties. Veel geluk!

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *