Mail & Win: Zelf koken als een topkok!


Topkoks zetten zich belangeloos in voor kinderen in Malawi.

Zelf zo koken als Jonnie Boer, Ron Blaauw, Ramon Beuk of Ronald Kunis en tegelijkertijd veertig maaltijden voor een kind in Malawi kopen: dat kan!
Vanaf 16 oktober is namelijk het boek ‘Topkoks voor Thuiskoks’ te koop. Zesenveertig topkoks, onder wie de bovengenoemde chefs, hebben zich belangeloos ingezet voor de zesde editie van het boek ‘Topkoks voor Thuiskoks’. Elk verkocht exemplaar van dit kookboek geeft een kind in Malawi, veertig maaltijden op school. Topkoks voor Thuiskoks is een initiatief van PostNL om geld in te zamelen voor het World Food Programme (WFP).

In Topkoks voor Thuiskoks deel zes, delen de topkoks bijzondere recepten van voor- , hoofd- en nagerechten. Ramon Beuk, die zich geregeld inzet voor het World Food Programme: “Veel van mijn collega’s en ik staan, zeker door ons vak, stil bij het feit dat er honger in de wereld is. ”Met dit kookboek willen we een steentje bijdragen aan het oplossen hiervan. Met de aanschaf van dit kookboek geeft de koper namelijk hoogstpersoonlijk veertig schoolmaaltijden aan een kind in Malawi.”

Topkoks voor thuiskoks

Zina’s droom: verpleegster worden
De school waar de 11-jarige Zina uit Malawi op zit, neemt sinds 2004 deel aan het schoolvoedselprogramma van het World Food Programme. Dit schoolvoedselprogramma verzekert schoolkinderen dagelijks van een gratis, voedzame maaltijd. Een bord stevige pap maakt in Malawi het verschil omdat het Zina helpt te leren lezen en schrijven, in plaats van analfabeet te blijven. Die maaltijd geeft haar hoop op een andere toekomst. Zina: “Mijn droom is om later verpleegster worden. Toen ik een paar maanden geleden ziek werd, was een verpleegster zo goed voor me, dat ik hetzelfde beroep wil als zij.”

Verkrijgbaarheid
Topkoks voor Thuiskoks deel zes is vanaf 16 oktober, Wereldvoedseldag, onder andere te koop via Topkoksvoorthuiskoks.nl, Bol.com en diverse boekhandels.

Topkoks voor Thuiskoks

10,48 miljoen maaltijden in vijf jaar
De vorige vijf edities van Topkoks voor Thuiskoks hebben 10,48 miljoen schoolmaaltijden voor kinderen in Malawi opgeleverd. Van elk verkocht boek krijgt een kind in Malawi veertig maaltijden. Dit jaar willen we voor WFP 60.000 exemplaren verkopen, wat goed is voor 2,4 miljoen maaltijden. Van het aankoopbedrag € 11,99 gaat € 8,00 naar het schoolvoedselprogramma van WFP. Naast de topkoks werken vele andere partijen, zoals vormgevers en fotografen, belangeloos mee aan de realisatie en verkoop van het kookboek.
Sinds 2002 steunt PostNL het World Food Programme (WFP). Die samenwerking heeft de bijzondere kookboekenreeks Topkoks voor Thuiskoks opgeleverd. Eerdere delen van deze serie kookboeken won de Gouden Garde Publieksprijs 2010 en de Gourmand World Cookbook Award 2011.

Topkoks voor Thuiskoks
Topkoks voor Thuiskoks
Over het World Food Programme
Het World Food Programme (WFP) is de grootste humanitaire hulporganisatie die de strijd tegen honger in de wereld voert. WFP is de tak van de Verenigde Naties gericht op voedselhulp en bereikt jaarlijks circa 90 miljoen mensen in 70 landen. In noodsituaties biedt WFP kritieke voedselhulp, vaak in de meest afgelegen rampgebieden. Vervolgens ondersteunt WFP de gemeenschap met de wederopbouw van het leven en het vergroten van weerbaarheid tegen toekomstige rampen. Meer informatie is te vinden op: www.wfp.org/nl

Over FDBCK

FDBCK is het nieuwe initiatief om het schoolvoedselprogramma van WFP te steunen. FDBCK (lees FEEDBACK) draait om delen. FDBCK zal binnenkort als uniek label op verschillende producten te zien zijn. Producten die niet direct verwijzen naar het goede doel, maar naar het goede gevoel. Voor meer informatie: www.fdbck.nl

Mail&Win
Topkoks voor ThuiskoksDeze Mail&Win-actie is inmiddels afgesloten. Iedereen hartelijk dank voor het meedoen, en de winnaar(s) van harte gefeliciteerd!
Doe eventueel in onze Mail&Win-rubriek bij andere acties mee.., en ook op Facebook hebben wij wekelijks speciale Facebook-acties. Veel geluk!

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *