Makers kweekvleesburger uitgedaagd voor smaakduel!


Vegetarische Slager wint race om diervriendelijke rundvleesburger.


De Vegetarische Slager heeft de race om een hamburger zonder dierenleed gewonnen van de wetenschappers die werken aan een in-vitro burger van in het laboratorium gekweekt vlees.
Wordt de presentatie van de kweekvleesburger keer op keer uitgesteld, de mc²Burger staat op de kaart bij Centraal Museum Utrecht, de Efteling en de Vegetarische Snackbar en binnenkort ligt ie in de schappen bij Ekoplaza en Coop!

De presentaties in culinaire hoofdstad Parijs en Centraal Museum Utrecht leverden louter enthousiaste reacties op: "Eindelijk een vegetarische hamburger die smaakt naar 100% rundvlees."

Jaap Korteweg: “We zijn erin geslaagd een hamburger te maken die niet alleen in smaak en voedingswaarde kan concurreren met de rundvleesburger, maar die ook een 7x kleinere foodprint heeft. Eigenlijk is het idee van kweekvlees hiermee letterlijk achterhaald geraakt. Vlees kan voortaan geproduceerd worden zonder dieren te slachten en zonder laboratoriumexperimenten."

De Vegetarische Slager heeft de makers van de kweekvleesburger uitgedaagd voor een smaakduel. Bereid om de mc²Burger door een smaakpanel van culinair journalisten te laten beoordelen naast de kweekvleesburger, zodra die beschikbaar is, ziet de Vegetarische Slager de uitslag van die test met heel veel vertrouwen tegemoet.

Het team van de Vegetarische Slager is ervan overtuigd dat de hamburger van de toekomst niet van koeien en niet uit laboratoria komt, maar op efficiënte wijze geproduceerd wordt uit plantaardige grondstoffen. En die hamburger van de toekomst is vandaag verkrijgbaar!

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *