Kokosbonbons met SteviJa Kristal (recept)

stevija

Meer en meer mensen zijn zich  bewust van de negatieve effecten van suiker zoals de vele calorieën en het negatieve effect op onder andere de bloedsuikerspiegel. SteviJa biedt een écht gezond alternatief met haar 100% natuurlijke productlijn, gebaseerd op het zoetste plantje ter wereld; stevia rebaudiana.

SteviJa Kristal is een 100% natuurlijke suikervervanger en bevat zelfs 95% minder calorieën dan suiker! Het blijft bovendien bij hoge temperaturen stabiel waardoor het tevens uitermate geschikt is om mee te koken en bakken. SteviJa Kristal is zuinig in gebruik, voor het bakken van een appeltaart gebruik je slechts 2,5 eetlepel.
Je vindt dit zoete goedje op www.SteviJa.nl!

Met dit lekkere lenteweer vinden wij het wel tijd voor een lekker recept voor zelfgemaakte kokosbonbons!

Steivija

Recept 3 Kokosbonbons

Ingrediënten
·         60 gram kokosrasp
·         1 eetlepel kokosolie (op kamertemperatuur)
·         20 gram SteviJa Zoetpoeder®
·         5 gram SteviJa Kristal® (optioneel voor ‘knapperige bite’)
·         160 gram Cavelier chocolade
·         Silicone muffinsbakvorm (voor 12 minimuffins)

Bereiding
Meng in een kom de kokosrasp, kokosolie, Kristal en het Zoetpoeder door elkaar. Schep het kokosmengsel in de bakvormpjes en druk het mengsel stevig aan. Zet de bakvorm 30 minuten in de vriezer, haal de kokos uit de vorm en bewaar de kokos in de vriezer.

Plaats een rooster iets onder het midden van de oven en verwarm deze voor op 170 °C.

Reinig de bakvorm, breek de chocolade in stukjes en verdeel deze over de bakvorm. Zet de bakvorm in de oven totdat de chocolade is gesmolten. Haal de bakvorm uit de oven en druk met een vorkje de bevroren kokosvulling in de gesmolten chocolade. Laat de bonbons 60 minuten afkoelen in de koelkast totdat de chocolade uitgehard is. Druk ze daarna voorzichtig uit de bakvorm.

Enjoy & Do Good!

De smaak te pakken? Wat dacht je van:
>  Heerlijk fruitige lente-ijsjes

SteviJa

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.