Mijlpaal EkoPlaza: 60e biologische supermarkt in Zwolle

Consumenten steeds kritischer en bewuster.

Woensdag 28 november opent EkoPlaza in Zwolle haar 60ste biologische supermarkt. Een mijlpaal in de nog relatief korte bestaansgeschiedenis van EkoPlaza; in twee jaar tijd groeide de keten van 2 naar 60 supermarkten. Consumenten worden steeds kritischer en bewuster als het gaat om producten die het milieu en de gezondheid beïnvloeden.

Deze mijlpaal stimuleert EkoPlaza in haar streven om biologisch eten voor iedereen bereikbaar te maken. Al eerder deze maand opende EkoPlaza nieuwe supermarkten in Soest, Amersfoort en Helmond. Dankzij de laagdrempelige formule en het veranderende houding van de consument nemen steeds meer mensen de stap om voor biologisch te kiezen.

Ekoplaza ZwolleEkolplaza Zwolle

Van aardappel tot snack
Met een assortiment van ruim 4.000 verschillende producten wil EkoPlaza Zwolle ondernemer Hans van der Velde benadrukken dat de formule een één-op-één alternatief is voor de bestaande supermarkt. ‘Veel mensen denken bij biologisch nog als eerste aan groenten en fruit, maar bijvoorbeeld niet aan pasta’s, wijn en snacks.‘

Lokaal
EkoPlaza werkt nauw samen met telers en boeren uit de buurt. Zo zal Gerrit Marsman van De Eerste uit Marknesse de huisleverancier worden van de bloemkool, aardappelen en de prei.

Opening
EkoPlaza Zwolle opent op 28 november aan de Vechtstraat 50. Iedere 60ste bezoeker krijgt 2 kaartjes voor de voetbalwedstrijd PEC Zwolle tegen VVV Venlo en iedere klant maakt kans op één minuut gratis winkelen door het juiste gewicht te raden van een kaas.

Duurzaamste Merk
Afgelopen week kreeg EkoPlaza de titel ‘het Duurzaamste Merk van Nederland’. Deze verkiezing is een initiatief van AllesDuurzaam.nl. Met de titel van Duurzaamste Merk worden ook de uiteenlopende duurzame initiatieven van EkoPlaza gewaardeerd. Niet alleen op winkelvloer en op het hoofdkantoor, waarbij er van vooruitstrevende oplossingen voor water- en energieverbruik gebruikt wordt gemaakt, maar ook initiatieven gericht op de leefomgeving in de stad, op scholen en in het buitenland.

EkoPlaza
Vechtstraat 50 in Zwolle
www.ekoplaza.nl

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *