MyStyle reviewt: duurzame waterflessen


MyStyle bloggers Carlijn, Nynke en Maxime testen het voor jou.

MyStyle is een groep van 40 jonge bloggers die duurzame producten test op hun (h)eerlijkheid, gebruiksvriendelijkheid, prijs en kwaliteit. Van fashion tot food en van gadgets tot beauty. MyStyle test het voor je uit!


Vandaag testen Carlijn, Nynke en Maxime duurzame waterflessen.

Verleidelijk is het wel: een supermarktschap vol flesjes limonade, water en frisdrank. Maar veel milieuvriendelijker is het om voor een herbruikbare waterfles te kiezen. Scheelt een hoop plastic (en geld)!

Beker en fles in een

Carlijn test de Dopper, een fles ontworpen door de Nederlandse Rinke van Remortel. De fles is klimaatneutraal geproduceerd en bevat geen BPA. Daarnaast is de Dopper vaatwasbestendig, wat wel zo praktisch is. Hij is verkrijgbaar in verschillende kleuren en je kunt er eventueel een foto of naam op laten zetten. Wat Carlijn een leuke bijkomstigheid vindt: de Dopper heeft twee doppen, een grote en een kleine. De grote kun je gebruiken als bekertje. Erg multifunctioneel!

Dopper MyStyle
In allerlei kleuren verkrijgbaar

Persoonlijke fles
Hou je van kleurrijke designs? Dan ben je bij Earthlust aan het goede adres. Nynke probeert deze modieuze Earthlust waterfles uit. De fles is gemaakt van voedselveilig roestvrij staal en is vrij van BPA. Ook heeft hij een lekvrije afsluiting. In het begin drinkt de fles misschien wat onhandig, maar volgens Nynke wen je daar snel aan. Hij is verkrijgbaar is allerlei soorten en maten. Je kunt dus een design kiezen dat bij jou past. Nynke heeft veel plezier van de fles: “Hij zit standaard in mijn tas en zo kan ik altijd water uit een kraan tappen”.

waterfles

Filterende fles
Kraanwater is over het algemeen schoon, maar de Bobble maakt het water nog schoner. Maxime test hem uit en waarschuwt ons wel voor de eerste keer omspoelen: “Al watergietend over het flesje (en uiteraard het filter) viel mij iets op… Er liep zwart water door de gootsteen!” Gelukkig is dit helemaal niet erg, op de verpakking wordt namelijk aangegeven dat dit normaal is bij het eerste gebruik. Verder is na verloop van tijd het filter gemakkelijk te vervangen.

waterfles duurzaam
Het filter met de dop eraan vast, is in allerlei kleuren, in ook in een kleurige kinderuitvoering verkrijgbaar.


Prijs & meer info
Prijs: respectievelijk € 11,95 – 14,95, € 15,50 – 21,50 en € 10,95 – 14,95
Websites: www.dopper.nl, www.earthlust.com en www.waterbobble.nl
Tip: Met de Dopper app kun je gratis watertappunten vinden over de hele wereld.

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *