MyStyle reviewt Gorilla Bar

Blogger Jessica test bio chocolade!

MyStyle is een groep van 40 jonge bloggers die duurzame producten test op hun (h)eerlijkheid, gebruiksvriendelijkheid, prijs en kwaliteit. Van fashion tot food en van gadgets tot beauty. MyStyle test het voor je uit!


Vandaag test ik – Jessica van MyStyle – de ‘Gorilla Bar’ van De Chocolademakers.

Gorilla Bar
De Gorilla Bar is een chocoladereep gemaakt met Virunga cacao uit Congo. Rodney en Enver zijn de mannen van de Chocolademakers en zetten zich met de Gorilla Bar in om het leefgebied van de berggorilla’s in Congo te beschermen. Dit doen ze doordat hun biologische cacao de bewoners voorziet van inkomen zodat ze niet het leefgebied van de gorilla’s bedreigen door houtkap en stroperij.

Chocolademakers

chocolade bio

Duurzaamheid
Klinkt goed, toch? De repen zitten ook nog eens in een verpakking die van vetpapier is gemaakt en is bedrukt met bio-inkt. Het kan voor 100% bij het oud papier om gerecycled te worden. Verder zijn ze zo milieuvriendelijk mogelijk bezig, hebben ze stroom van Greenchoice, kopen ze zoveel mogelijk tweedehands materiaal en hergebruiken ze hun eigen afval.

De chocolade
Maar smaakt hun chocolade ook lekker? Hieronder zijn wat reacties van mij en mijn collega’s:
• “Het is een ervaring, die chocola”.
• “Ik krijg hier wel een Tarzan gevoel van!”.
• “Deze chocola is niet voor mietjes”.
• “Het is chocola die je niet in 1 keer weg eet”.
• “Ik heb wel het idee dat ik een paar kopjes koffie op heb, ja.

Het is dus een chocolade die niet voor iedereen is weggelegd, je moet een beetje aan de smaak wennen. Het is niet zo zeer bitter, maar wel vrij puur – ook de Melkvarianten. Maar, het is zeker een traktatie en eens wat anders dan anders. Als je een goede energiestoot nodig hebt, dan zou ik zeker aanraden om een Gorilla Bar met je mee te nemen!

Gorilla Bar

Gorilla Bar

Prijs & meer info

Prijs: 2,95 per 80 gram.
Website: chocolatemakers.nl

Lees ook:
> MyStyle test bio yoghurt

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *