Mystyle reviewt Jori pindakaas


Blogger Ward test Jori pindakaas!

MyStyle is een groep van 40 jonge bloggers die duurzame producten test op hun (h)eerlijkheid, gebruiksvriendelijkheid, prijs en kwaliteit. Van fashion tot food en van gadgets tot beauty. MyStyle test het voor je uit!

Vandaag test ik – Ward van MyStyle – Jori pindakaas.

Jori pindakaas
Een biologische pindakaas, gemaakt van vers gebrande pinda’s en een snufje zeezout. Van jongs af aan had ik altijd een grote pot bij mijn ouders op tafel tijdens het ontbijt en de lunch. Klassiek element van de Jori pindakaas is de dikke laag (pinda) olie die op de gebrande en gestampte pinda’s drijft. Na het openen van de pot, zijn een paar sterke armen en een groot mes nodig om de pindakaas tot een smeuïg geheel te roeren.

Jori vs. Calvé
Bij mijn vriendjes, allemaal ‘Calvé-ers’, viel ik een beetje uit de toon met deze iets minder mainstream pindakaas. In vergelijking met Calvé is een pindakaasvariant met zichtbare stukjes pinda en een laag olie erin natuurlijk ook best eng. Resultaat was dat ze liever niet meer bij mij tussen de middag wilden komen eten. En mijn neefje, ook niet zo’n Jori pindakaas liefhebber, nam steevast zijn eigen potje Calvé mee als hij bij ons kwam logeren. Achteraf gezien is dit toch één van mijn meest “traumatische” jeugdervaringen geweest.

Bij het verlaten van mijn ouderlijk huis ben ik gestopt met het eten van de Jori pindakaas. Toch wil ik (jaren later) nog een keer de confrontatie met de Jori pindakaas aangaan. Ik besluit twee goede vrienden, Alexander en Laurens, bij mij thuis uit te nodigen en ze te trakteren op een lunch met vers brood van de bakker en Jori pindakaas.“Bij het eten van Jori pindakaas hoort toch ook een ongeschoren baard”
Alexander en Laurens, beiden ‘Calvé-ers’, zijn in het begin lichtelijk sceptisch. Al snel volgen teksten als: “Bij het eten van Jori pindakaas hoort toch ook een ongeschoren baard” en na het zien van de pot: “Het lijkt net een soort drijfzand”. Bij het openen van de deksel slaat de stemming al enigszins om. “Hij ruikt wel lekker hoor, lekker naar pinda’s”. Ook over de smaak zijn zowel Laurens als Alexander te spreken. “Bij de eerste hap had ik wel lekker de pinda-sensatie”, zegt Laurens. “Het is een minuutje of vijf roeren, maar dan heb je ook wat”, volgt Alex.

De mooiste uitspraak komt van Laurens die zegt dat hij het onbegrijpelijk vindt dat mijn vriendjes van vroeger niet meer mij mij tussen de middag wilden komen eten. “Als ik toen je vriendje was geweest, zou ik elke dag langskomen”, aldus Laurens. Met deze therapeutische woorden sluiten Jori en ik elkaar eindelijk weer in de armen.

Prijs & meer info
Score: 4 van de 5 sterren
Prijs: 2,65 voor een pot van 350 gram.
Website: http://bit.ly/11Pjzss

Lees ook
> Mystyle reviewt Gorilla Bar

> Mystyle reviewt Yoghurt Barn

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *