MyStyle reviewt Rechtstreex!

Blogger Lilian test de verse producten van Rechtstreex.

MyStyle is een groep van 40 jonge bloggers die duurzame producten test op hun (h)eerlijkheid, gebruiksvriendelijkheid, prijs en kwaliteit. Van fashion tot food en van gadgets tot beauty. MyStyle test het voor je uit!

Vandaag test ik, Lilian, de boodschappen van Rechtstreex.

Rechtstreex is enkele maanden geleden opgericht door Arthur Nijhuis (29). Arthur werkt als ‘wijkcoördinator’, een soort lokale groenteman. In zijn eigen wijk biedt hij superverse streekproducten uit het Groene Hart tegen schappelijke prijzen. Zijn kring contactpersonen in Rotterdam breidt razendsnel uit.

Je kunt zelf aanvinken wat je wilt hebben en dit aan het einde van de week ophalen bij Arthur, in de kelder of één van de andere afhaalpunten. De producten haalt hij ‘rechtstreeks’ van de boer. Alles is kakelvers dus, of dit nu de melk is, de kaas of het fruit. De producten zijn seizoensgebonden, dus je hebt te maken met een steeds wisselend assortiment.

Szechuanpepers
Van alle producten die voorbij vliegen tijdens het inpakken, word ik vanzelf al erg vrolijk. Enthousiast vertelt Arthur over de producten die hij in mijn pakket stopt. Vier soorten kazen krijg ik mee, waaronder een heel bijzondere. ‘Szechuanpepers zitten erin’, zegt Arthur hierover. ‘Deze worden eerst geweekt in water, zodat de smaak niet te pittig is. Vervolgens worden ze zo in de kaas gestopt.’

Ondertussen is Koos, die in de korte tijd dat Rechtstreex bestaat al een trouwe klant is geworden, binnengekomen voor zijn bestelling. ‘Ik maak er altijd tosti’s van’, aldus Koos. ‘Je moet ze niet op je boterham eten, dat is zó Hollands’, zegt Arthur hier lachend op. Ik krijg de tip mee om de kaas juist bij een lekker wit wijntje te eten.

Conclusie
Na mijn avonddienst plof ik met een glas droge witte wijn, een aantal kaasjes en de patés op de bank voor de televisie. De witte wijn blijkt inderdaad een goede combinatie met de kaas. Een favoriet heb ik zeker: de Szechuanpeperkaas. Ik moet zelfs oppassen dat ik niet het hele blok opeet vanavond.
Ik ben zeer tevreden met mijn producten en ik wil zeker weer bestellen bij Rechtstreex. Echt een aanrader. Woon je in Rotterdam of wil je zelf wijkcoördinator worden? Bekijk dan de website van Rechtstreex of e-mail, als je benieuwd bent geworden naar de producten op de bestellijst, naar arthur@rechtstreex.nl.

Prijs & meer info
Score: 5 van de 5 sterren
Prijs: Variërend, maar niet veel duurder dan in de supermarkt. Bovendien krijgen de boeren een betere prijs voor hun producten!
Website: rechtstreex.nl

Lees de rest van Lilian’s uitgebreide review hier.

Lees ook:
> MyStyle reviewt biologische kleding
> MyStyle test een geurloze compostbak
> MyStyle reviewt fairtrade sloffen

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *