Nationaal Integratiediner: al 5000 diners toegezegd

Grote belangstelling vanuit het bedrijfsleven voor diner op 10 oktober 2012.

De belangstelling voor deelname aan het Nationaal Integratiediner op 10 oktober 2012 is buitengewoon hoog. Met nog ruim vier maanden te gaan zijn er al meer dan 1000 tafels met 5000 deelnemers toegezegd voor deze bijzondere gebeurtenis. Doel van het Nationaal Integratiediner is om culturen in het bedrijfsleven te verbinden door met elkaar te gaan eten. Ruim vijfentwintig Nederlandse topbedrijven hebben zich bij het initiatief aangesloten. Geïnteresseerde bedrijven kunnen zich nog steeds inschrijven. Initiatiefnemers van het diner zijn Asito en &samhoud.

Het concept van het Nationaal Integratiediner is om de verschillen te vieren, dichter bij elkaar komen en zo kansen creëren voor betere samenwerking. De verschillende organisaties die zich hebben ingeschreven doen dit om de diversiteit optimaal te benutten en de kracht van de verschillen tussen mensen inzetten voor de organisaties waar ze werken. “Het geeft ontzettend veel energie nu blijkt dat er zo positief wordt gereageerd op ons initiatief”, zegt commercieel directeur Ron Steenkuijl van Asito. “Door deel te nemen aan het Nationaal Integratiediner kunnen organisaties bijdragen aan het positief inzetten van de aanwezige (culturele) diversiteit.”

integratie diner

Deelnemers
Organisaties die op dit moment hebben aangegeven tafels aan te bieden zijn onder andere Ernst & Young, Schiphol Group, FC Twente, Saxion Hogeschool, Sodexo, KPMG en initiatiefnemers Asito en &Samhoud. Deelnemende bedrijven organiseren onder de koepel van het Nationaal Integratiediner hun eigen diners waarbij personeelsleden met uiteenlopende achtergronden elkaar ontmoeten en van elkaar leren. Hierbij dineren werknemers met verschillende culturen en hiërarchische posities samen op kantoor, bij medewerkers thuis of op centrale locaties.

Verbinding
Steenkuijl: “Bij Asito werken 10.000 mensen van meer dan 90 nationaliteiten. We laten dagelijks zien dat we met zo’n diverse groep prestaties kunnen leveren. Niet ondanks de verschillen, maar dankzij.” Directeur Salem Samhoud van &samhoud is het hiermee eens. “Wij geloven in de kracht van diversiteit en complementariteit. Samen eten zorgt voor verbinding tussen medewerkers. In ons land moeten we niemand uitsluiten en moet alle creativiteit worden benut.”

Aanmelden
Het Nationaal Integratiediner wordt gehouden op woensdag 10 oktober 2012. ‘Proef de kracht van het verschil’ is het motto. Bedrijven die ook mee willen doen kunnen zich aanmelden via

www.nationaalintegratiediner.nl

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *