Nederland proeft massaal vleesvervangers


Natuur & Milieu deelt uit!


Vandaag start de grootste uitdeelactie van vleesvervangers ooit in Nederland. Vanaf 8.00 uur vanmorgen deelt Natuur & Milieu gratis lekkere vleesvervangers uit, mede mogelijk gemaakt door de Nationale Postcode Loterij. Ook laten oma’s in Jumbo Utrecht Franciscusdreef bezoekers vanmiddag vegetarische gehaktballen proeven. Op flexitarier.nl is vanaf vandaag een gratis e-kookboek beschikbaar met recepten van tv-kok Pierre Wind, ambassadeur van Natuur & Milieu.


Natuur en Milieu

Woensdag blijft gehaktdag
De Jumbo supermarkt aan de Franciscusdreef in Utrecht is het feestelijk decor van de eerste dag van deze uitdeelactie. Oma’s delen daar tussen 12.00 en 18.00 uur vegetarische gehaktballen uit aan bezoekers zodat zij meteen kunnen proeven hoe lekker vleesvervangers zijn onder het motto ‘Woensdag kan gewoon gehaktdag blijven’. Mensen vinden het vaak moeilijk om hun eetpatroon te veranderen en met een kant-en-klare vleesvervanger kan het favoriete recept gewoon hetzelfde blijven.

Natuur & Milieu

E-kookboek met Pierre Wind

86% van de Nederlanders is flexitarier: iemand die minimaal een keer per week geen vlees eet (Motivaction 2012). Natuur & Milieu voorziet het groeiend aantal flexitariers graag van recepten en praktische tips. Pierre WindDaarom is er vanaf vandaag een gratis e-kookboek beschikbaar waarin topkok Pierre Wind, ambassadeur van Natuur & Milieu, creatieve kooktips en recepten geeft. Pierre Wind: ‘Al jaren en jaren roep ik dat koken zonder vlees en vis niet moeilijker is dan met vis of vlees. En met dit e-kookboek voor flexitariërs kun je dat heel gemakkelijk zelf ervaren. Lekkah!’

Het e-kookboek is hier te downloaden.

Drie uitdeelweken

De uitdeelactie die vandaag start is de eerste in een serie van drie uitdeelweken. Vandaag start de eerste uitdeelweek, 24 april de tweede en 29 mei start de laatste uitdeelweek. De actie is een initiatief van Natuur & Milieu in samenwerking met Jumbo Supermarkten en de producenten van vleesvervangers Vivera en de Vegetarische Slager. De uitdeelactie is onderdeel van de flexitariercampagne van Natuur & Milieu om mensen te verleiden om vaker vlees te vervangen door een plantaardig alternatief.

www.natuurenmilieu.nl

www.jumbosupermarkten.nl

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *