New foodinitiatief: Bilder & De Clercq


Vanaf nu kan iedereen: ’Eindelijk eenvoudig lekker koken’
.

Hét nieuwe foodinitiatief in Nederland heeft zijn deuren geopend: Bilder & De Clercq. Op de hoek van de Bilderdijkstraat en De Clercqstraat in Amsterdam kunnen bezoekers – eindelijk – terecht voor eenvoudig te bereiden, lekkere gerechten.

Al weken proberen buurtbewoners en geïnteresseerden een glimp op te vangen van wat er achter de grote, bestickerde winkelruiten schuil gaat. Bilder & De Clercq prijkt het op de ramen, maar wat is het toch? Nieuwsgierigen en buren kunnen nu zien – en proeven! – waar het bij Bilder & De Clercq allemaal om gaat: Eindelijk eenvoudig lekker koken!

Bilder & De Clercq

Bilder & De Clercq

Het idee van Bilder & De Clercq is simpel: een winkel ingericht naar gerecht, waarbij alle ingrediënten van een bepaald recept in de juiste hoeveelheid voor één of twee personen worden aangeboden. Op de bijgeleverde receptkaart van Bilder & De Clercq wordt door middel van foto’s stap voor stap uitgelegd hoe de gerechten thuis op de juiste wijze snel en eenvoudig bereid moeten worden. Met Bilder & De Clercq is de vraag: ’Wat zullen we vanavond eten?’ definitief verleden tijd.

‘Goed eten door zelf te koken moet makkelijker kunnen’, dachten oprichters Diederik van Gelder en Rogier Leopold. Over het waarom van dit nieuwe foodinitiatief: ‘Mensen hebben het over ‘t algemeen al druk genoeg. Wij willen ze een handje helpen door kwaliteit, inspiratie en gemak te bieden bij het doen van boodschappen en het bereiden van hun eten. Met een wekelijks variërend aanbod aan gerechten, moet dat zeker lukken.’

Bilder & De ClercqBilder & de Clercq

Geen traditionele gangpaden
…,staat creative agency ontwikkelde voor Bilder & De Clercq een totaalconcept, van naam en identiteit, fotografie en communicatie tot koffiekopjes en denim schorten toe (gemaakt door de verse studenten van de Amsterdamse Jean school!).
Ook het interieur met zelf ontworpen presentatie-meubels is passend bij het vernieuwende karakter van de zaak. Bij Bilder & De Clercq dus geen traditionele, saaie gangpaden zoals bij traditionele supermarkten. Bezoekers komen binnen tegenover een uitnodigende bar waarin de kassa’s, koffiebar en keuken verenigd zijn. De tafels waarop de gerechten worden gepresenteerd, vormen als het ware marktkraampjes waar bezoekers tussendoor kunnen lopen. De verschillende kleuren grijs in combinatie met warme houtkleuren en kopergroen geven de winkel een frisse, hedendaagse uitstraling. Handgevormde tegels, koperen fittingen, op maat gemaakte meubels in hout en staal, een betonnen vloer en vintage meubels zorgen voor een lichte, industriële sfeer en tegelijk voor dat ambachtelijke gevoel van een ouderwetse kwaliteitskruidenier. De kwaliteit en zorg die kenmerkend zijn voor de producten van Bilder & De Clercq, worden volledig doorgevoerd in het totaal design en de huisstijl.

Bilder & De Clercq

Bilder & De Clercq heeft ook een mooie selectie aan verse broden, een heerlijke espressobar, de mooiste wijnen en lekkere desserts bij je gerecht naar keuze. Om mensen kennis te laten maken met Bilder & De Clercq worden er in de winkel door chef-koks gerechten van de week bereid om gasten te laten proeven.

Vers

De recepten zijn vaak seizoensgebonden en vers is bij Bilder & De Clercq ook écht vers. Pure, gezonde producten en (h)eerlijke ingrediënten die rechtstreeks van het land komen vormen de basis van een wekelijks wisselende receptuur samengesteld door ervaren chef-koks.

www.bilderdeclercq.nl

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *