nieuwe app scant product op oa. dierwelzijn en gezondheid

QuestionMark in de testfase!

QuestionMark heeft begin december het levenslicht gezien en we hopen dat iedereen meehelpt met haar verdere ontwikkeling! In deze fase willen we zoveel mogelijk feedback krijgen om de app en de website te verbeteren. We hebben daarom de lancering in kleine kring bekendgemaakt. We hopen op veel reacties van de eerste nieuwsgierige gebruikers – van jou dus!

QuestionMark geeft informatie over de scores van producten op het gebied van gezondheid, milieu en dierenwelzijn en dat willen we snel uitbreiden met informatie over de sociale impact van producten, zoals arbeidsomstandigheden en eerlijke handel. De informatie die QuestionMark nu aanbiedt, hebben we overgenomen van de app SuperWijzer (ontwikkeld door Varkens in Nood) over vlees, zuivel en eieren die je in de Nederlandse supermarkten kunt kopen. QuestionMark wil hier snel nieuwe categorieën aan toevoegen, zoals groente en fruit.

questionmark

WIKI

Wat nieuw is aan QuestionMark, is het gebruiksvriendelijke design én de wiki. In de wiki vind je achtergrondinformatie over de producten en over de manier waarop QuestionMark tot productscores komt. Iedereen kan nieuwe kennis toevoegen of een discussie aangaan over de duurzaamheid van een product.

QuestionMark is een nieuwe tool met enorme mogelijkheden! Doe mee, denk mee: help ons om QuestionMark verder te ontwikkelen tot dé app die je eigen aankoopkeuzes makkelijker maakt.

Charlotte Linnebank, QuestionMark

www.thequestionmark.org

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *