Nieuw(s) van bakkerij Hollandia Matzes

hollandia-matzes-volkoren

Hollandia Matze Crackers Volkoren

Wie kent ze niet? De grote Matzes, in de bekende oranje zak, die met Pasen op tafel worden gezet. De kleinere varianten, verpakt in het zeshoekige doosje, worden tegenwoordig het hele jaar door gegeten. Niet voor niets, want Matzes passen uitstekend in de trend van gezonde en (h)eerlijke voeding. Ze bevatten geen zout, geen suiker, geen conserveermiddelen en nauwelijks vet. Eigenlijk zit er ‘niks’ in zo’n cracker. Daarom zeggen ze bij Hollandia altijd: niks is zo lekker! Alhoewel niks? Nieuw zijn de Hollandia MatzeCrackers Volkoren mét geroosterde tarwekiemen. Probeer het ook eens!

Bijna geen vet! MatzeCrackers Volkoren zijn vervaardigd uit de fijnste tarwebloem, helder drinkwater en 3% geroosterde tarwekiemen. De fabrikant heeft de volkorenreceptuur aan een testpanel laten proeven waaruit bleek dat maar liefst 76% van de consumenten positief is over de receptuur mét geroosterde tarwekiemen. Doordat MatzeCrackers zijn gebakken zonder zout, suiker en smaakstoffen hebben ze een neutrale smaak. Voordeel is dat het beleg (of dat nu kaas, vleeswaren of zoet is) uitstekend tot zijn recht komt. Bovendien zijn ze ideaal als onderdeel van een natriumarm dieet.

hollandia-matzes-volkoren
Met roomboter en bruine suiker Voor Pasen kopen traditioneel ruim 1,5 miljoen huishoudens Matzes voor ontbijt, lunch of brunch. Uit onderzoek naar de consumptie van Matzes blijkt dat tijdens Pasen 54% van de consumenten Matzes eet met (room)boter en (bruine) suiker. Deze traditie wordt al van generatie op generatie doorgegeven. Behalve het feit dat het een uitermate smakelijke combinatie is, weet men niet waar deze typisch Nederlandse traditie vandaan komt. Buiten de Paasperiode is het favoriete beleg van de Nederlander op Matzes kaas.

80 jaar jong Het hele jaar door worden er verschillende Matzes varianten gebakken. Bijzonder is dat dit jaar Hollandia Matzes voor de 80 e keer Matzes voor Pasen bakt. Nog steeds gebeurt dit vanuit dezelfde locatie in de binnenstad van Enschede waar het op 3 december 1933 allemaal begon. En… nog steeds volgens traditioneel recept. De kleinschalige bakkerij, waar 15 mensen werkzaam zijn, is nog steeds in particuliere handen en de enige Matze bakkerij in Nederland.

Prijs en verkrijgbaarheid Tegenwoordig zijn Matzes het gehele jaar door verkrijgbaar in diverse varianten. De nieuwe Hollandia MatzeCrackers Volkoren, verpakt in het bekende zeshoekige doosje, is verkrijgbaar in de supermarkt voor een prijs van € 0,99 (16 crackers).

Voor meer informatie over MatzeCrackers kijk je op www.hollandiamatzes.nl

 

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.