No Impact Man is duurzaam genieten

Zondag 10 maart start No Impact Week
– een week lang zo groen mogelijk leven!


Kom er in crisistijd achter: Duurzaam genieten, kan dat?

Komende zondag gaat de 3e Nederlandstalige No Impact Week van start. Ook dit jaar gaan weer zo’n 1000 Nederlanders & Vlamingen experimenteren met een groene(re) lifestyle. Mensen die nog niet zoveel met duurzaamheid bezig zijn worden aangemoedigd zich door de No Impact Week FUN Flyer te laten inspireren om volgende week wat kleine dingen in hun dagelijkse routine te veranderen.

Tijdens No Impact Week passen deelnemers hun dagelijkse gewoonten op het gebied van consumeren, afval, vervoer, voeding, water en energie aan. Gelukkig gaat dat stapsgewijs en bouwt de week langzaam op! De afgelopen dagen lieten velen zich al inspireren door de film ‘No Impact Man’ die het verhaal vertelt van Colin Beavan uit New York die een jaar lang experimenteerde met een duurzame lifestyle. Ook komende week wordt de film, waarvoor de noemer ‘Sex & the City gaat duurzaam’ niet misstaat, nog op verschillende locaties in het land vertoond.

Sociale duurzaamheid

Naast zo duurzaam mogelijk leven is een belangrijk onderdeel van No Impact Week om goede dingen voor je omgeving te doen. Daarom valt zaterdag ‘Doe iets goeds’ dag dit jaar samen met NL Doet. Deelnemers aan No Impact Week kunnen zo gemakkelijk een vrijwilligersklus van één dag vinden en daarmee bijdragen aan de sociale duurzaamheid in hun omgeving.
Op Facebook & Twitter bruist het van deelnemers die zich aan het voorbereiden zijn op de week. Het staartje winter dat is voorspeld zorgt voor een interessante twist aan de week!

no impact week

Meedoen kan nog steeds
Meld je aan via www.noimpactweek.nl en ontvang de uitgebreide handleiding voor de week. Op de site is ook de No Impact Week FUN Flyer te vinden.

No Impact Week wordt georganiseerd door IVN, het Instituut voor Natuureducatie en Duurzaamheid i.s.m. het No Impact Project in New York.

www.noimpactweek.nl

PS:  nog niet zo duurzaam bezig, maar wel geïnteresseerd? Download dan de No Impact Week FUN Flyer, vol met leuke, toegankelijke tips: http://bit.ly/NoImpactWeek2013FUN

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *