Op safari in de biologische supermarkt


3 tips van de auteur van het ‘Hormoonbalansdieet’.


Een gezonde levensstijl begint bij bewust shoppen. Ralph Moorman, internist en bedenker van het baanbrekende ´Hormoonbalansdieet´, neemt zijn cliënten altijd mee naar de supermarkt. De EkoPlaza ambassadeur doet zijn safari bij voorkeur bij de biologische supermarkt, omdat mensen die het Hormoonbalansdieet volgen daar het snelste klaar zijn. Enkele tips van de man die laat zien dat een gezond gewicht afhankelijk is van een goede hormoonbalans.

Ralph Moorman Ekoplaza

Tijdens zijn studie levensmiddelentechnologie ontwikkelde hij een visie die aansluit bij de filosofie van EkoPlaza, namelijk dat biologisch een gezonde keuze is voor iedereen. In de speciale EkoPlaza editie van zijn boek laat Ralph Moorman zien welke producten waardevol zijn voor een goede hormoonbalans, maar ook hoe ze toegepast kunnen worden in smaakvolle en eenvoudige recepten voor iedere dag.

Boodschappenlijstje

Wie zich verdiept in het boodschappenlijstje van Ralph Moorman ziet dat de toevoeging van onder andere E621 en gistextracten vermeden wordt. ‘Puur’ en ‘onbewerkt’ zijn dan ook de toverwoorden voor wie zijn hormonen, en dus gewicht, in balans wilt houden. Bovendien hebben producten met het EKO-keurmerk altijd de voorkeur, omdat het certificaat de zekerheid geeft dat het duurzaam is geproduceerd zonder onnodige toevoegingen.

Kokoswater

Multifunctioneel en lekker gezond. Kokoswater is een alternatief voor water en kruidenthee, maar ook geschikt als basis voor smoothies en om ontbijtpap mee aan te zoeten.

Ekoplaza

Oersap

De eerlijkste sappen in het schap, want niet gemaakt van concentraten en zonder toevoeging van fructose. De oersappen zijn het alternatief voor frisdrank of fruitsap. De iets zuurdere smaak zal wennen zijn maar bewijst ook hoezeer de andere vruchtensappen met (ongezonde) zoetstoffen bewerkt zijn.

Super Foods
De superfood-trend komt van de VS overwaaien naar Nederland. EkoPlaza is er vroeg bij. Superfoods zijn de multivitaminepreparaten van de natuur en ideaal om smoothies, ontbijtpap en salades mee te verrijken en lekkerder te maken.

Gezonde Prijsweken

Ralph is de komende tijd te zien in de landelijke EkoPlaza campagne ‘Gezonde Prijsweken’, waarbij ook zijn favorieten extra onder de aandacht komen. De auteur en specialist is één van de 7 ambassadeurs die hun overtuiging delen dat biologische voeding gezonder en voedzamer is.

Meer informatie over de campagne ‘Gezonde Prijsweken’ van EkoPlaza:
www.ekoplaza.nl/aanbiedingen/

Meer informatie over Ralph Moorman
www.ralphmoorman.nl

Ralph Moorman Ekoplaza

EkoPlaza
EkoPlaza is onlangs als eerste biologische supermarktketen gecertificeerd met het EKO Keurmerk. Het keurmerk is gebaseerd op het aandeel biologische producten, dat minimaal 90% van het totale assortiment moet zijn. EkoPlaza heeft 62 vestigingen door heel Nederland. De missie van EkoPlaza is om biologisch eten voor iedereen bereikbaar te maken. Daarom is de EkoPlaza-visie samengevat in vijf keuzes: betaalbaar biologisch, bewust lekker eten, persoonlijk en dichtbij, verrassend gevarieerd en een eerlijke samenwerking. Voor meer informatie over EkoPlaza, kijk op www.ekoplaza.nl.

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *