Origin Chocolate Event: chocolade proeven met internationale top

origin chocolate

24 oktober, Amsterdam

Zaterdag 24 oktober aanstaande zijn wij erbij: tijdens deze 5e editie van Origin Chocolate Event, hét jaarlijkse chocoladefestijn voor liefhebbers en fijnproevers, gaan wij op zoek naar de betere wereld in alles wat met chocolade te maken heeft… Ook jij bent welkom! Geniet van de presentaties, proeverijen en stands met exclusieve chocolades in het Koninklijk Instituut voor de Tropen in Amsterdam.

Je kunt het vergelijken met wijn en koffie: het proeven van origine chocolade. Tijdens het event kan je helemaal los want er is heel wat te proeven. Volg bijvoorbeeld ook masterclasses van internationaal befaamde chocolademakers en -experts zoals onder andere Diego Badaró (AMMA), Bertil Akesson (Akesson’s), Martin Christy (Seventy%) en Clay Gordon (Thechocolatelife.com). Het is mogelijk om bijzondere smaakcombinaties te proeven van origine chocolades met gin, rum, kaas, honing, Madeira, speciaal bieren en koffie.

origin chocolate origin chocolate

Chocolate – The Reference Standard’
Speciale gast is de Duitse chocolade-expert en auteur Georg Bernardini. Hij komt nu naar Nederland om zijn nieuwe boek ‘Chocolate – The Reference Standard’ te presenteren, met daarin 4000 chocoladereviews van 550 chocoladeproducenten uit 70 landen en hij vertelt ons waar hij op let tijdens het proeven.

Ontmoet internationale top chocolademakers
Dit is een unieke gelegenheid om de crème de la crème van de internationale chocoladewereld te ontmoeten en de boeiende verhalen achter de chocolade van de chocolademeesters zelf te horen. Deze prijswinnaars van de gerenommeerde ‘Academy of Chocolate’ en de ‘International Chocolate Awards’ komen onder andere uit Ecuador, Brazilië, Peru en Madagaskar. En uit eigen land bean-to-bonbonmaker Alexandre Bellion (Chocolaterie Atelier Alexandre), die volgens Bernardini tot de top 25 van de wereld behoort.

Een dag om veel te leren, je te laten inspireren en vooral om te proeven!
Meer info over het programma en de kaartverkoop: www.originchocolate.eu

origin chocolate origin chocolate

Meer over Origin Chocolate
Origine chocolades zijn chocolades gemaakt van cacao uit één specifieke regio. Kwaliteit, duurzame concepten, biologisch en direct trade zijn kenmerken van de chocolade in deze groeiende markt. Door de beste kwaliteit cacaobonen te gebruiken en zeer veel aandacht en zorg te besteden aan het productieproces, worden de meest aromatische chocolades gecreëerd. Tijdens het evenement wordt de passie van het fijnproeven gecombineerd met het op de kaart zetten van de speciale origine chocolade.

Koninklijk instituut voor de Tropen
Het Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT) is een onafhankelijk kennisinstituut op het terrein van duurzame ontwikkeling, gezondheid, cultuur en kennisoverdracht. Het KIT helpt bedrijven, culturele instellingen, ontwikkelingsorganisaties, overheden en vele andere organisaties in binnen- en buitenland hun doelen te bereiken met hoogwaardige en bruikbare kennis. Er is er veel expertise aanwezig over duurzame cacao en de internationale cacaosector. De samenwerking met het Origin Chocolate Event is een voorbeeld van de overdracht van de ‘know how’ in de cacao industrie naar verschillende doelgroepen. www.kit.nl

 

Ook lekker:
>  Nieuw: tabletten (raw) chocolade van Lovechock

origin chocolate

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *