Originele Bach Bloesem Remedies: voor stressgevoelige dieren

Help je dier uitdagingen te overwinnen!

De trouwe hond, de eigenzinnige kat, de humeurige hamster; dieren hebben niet alleen instinct, maar beschikken – net als wij mensen – ook over een sterk gevoelsleven met de daarmee gepaard gaande emoties. Soms zijn ze onrustig, geïrriteerd of zitten ze gewoon even in een dip. Uit ervaring weten veel huisdier-eigenaren hoe moeilijk dit voor hun favorieten kan zijn. Gelukkig kunnen Bach Bloesem Remedies iets doen om het dier te helpen deze uitdagingen te overwinnen en beter met hun gevoeligheden om te gaan.

Denken vanuit de wereld van het dier
Om te kunnen begrijpen waarom dieren ongelukkig zijn, is het belangrijk de wereld vanuit hun oogpunt bekijken. Dit kan door te bedenken hoe dieren in het wild leven. Deze situatie kan dan worden vergelijken met hun bestaan bij ons.

Honden
Honden zijn van oorsprong roedeldieren en jagers. Van nature zijn zij niet graag alleen. Een roedel biedt hen veiligheid en zorgt voor communicatie met soortgenoten en voor voldoende beweging. Een hond als huisdier zal daarom aan moeten leren om alleen te kunnen blijven. Zij moeten de mogelijkheid krijgen om met soortgenoten om te gaan en hebben baat bij voldoende beweging en spel, aangepast aan hun behoefte.

Katten
Katten zijn roofdieren. Jagen doen ze alleen. Er wordt nog vaak gedacht dat katten graag alleen leven. Dit is niet zo; katten zijn sociale dieren. In het wild hebben zij complexe sociale relaties met andere katten. Het territorium is belangrijk voor hun veiligheid. Wanneer katten zich niet prettig voelen, zullen zij zich terugtrekken of verstoppen, waardoor het de eigenaar niet meteen opvalt dat de kat zich niet prettig voelt.

Konijnen, cavia’s & hamsters
Konijnen en cavia’s zijn prooidieren. Ze leven in groepen voor hun veiligheid. Overdag leven zij in holen. De manier van oppakken, verzorgen, huisvesten en voeren zijn belangrijk voor hun welzijn. Omdat het groepsdieren zijn, worden ze bij voorkeur met een of meer soortgenoten gehouden. Het is daarbij belangrijk om rekening te houden met de diersoort (konijnen en cavia’s apart), het geslacht, de leeftijd, en om bij nieuwe dieren een mogelijkheid te bieden om eerst aan elkaar te wennen. Hamsters echter, zijn graag alleen. Ze slapen overdag en willen niet gestoord worden in hun slaap. Hamsters moeten er voorzichtig aan wennen om opgepakt te worden, anders kunnen zij uit angst gaan bijten.

Bach Bloesems voor dieren
Bach Bloesem Remedies kunnen ondersteunen bij het weer in balans brengen van het dier. De bloesems zijn speciaal samengesteld om dieren en mensen te helpen de positieve kanten van zichzelf te ontdekken en drempels over te stappen die hen ervan weerhouden om een gelukkig leven te lijden. Met de juiste bloesems zal het dier zich weer prettiger gaan voelen. Een aantal veelgebruikte bloesems bij dieren zijn hieronder weergegeven.

Mimulus of Maskerbloem
Dieren die timide zijn kunnen gebaat zijn met Mimulus.

Larch of Lariks
Dieren die onzeker zijn en daardoor afwachtend zijn in uitdagingen kunnen profijt hebben van Larch.

Walnut of Walnoot
Dieren die moeite hebben om te wennen of zich aan te passen aan veranderende situaties, bijvoorbeeld een verhuizing, de komst van een nieuwe soortgenoot of een verblijf in het pension, kunnen gebaat zijn met Walnut.

Vervain
Dieren die altijd uitbundig en overenthousiast zijn, kunnen met Vervain weer in balans gebracht worden. Hier is het belangrijk om het gedrag goed te interpreteren en te kijken of leefomstandigheid van het dier passend is. Denk bijvoorbeeld aan werkhondenrassen die onvoldoende uitdagingen en beweging krijgen.

Chestnud Bud
Wanneer het dier steeds weer dezelfde fouten maakt, zoals het elke keer weer dezelfde gevaarlijke situatie opzoeken welke nadelig voor hem is, dan kan het dier gebaat zijn met Chestnut Bud.

Retriever-pup Jack heeft gebrek aan zelfvertrouwengolden-retriever
De kleine Jack hoor je minder dan zijn broers en zussen. In de buurt van andere honden voelt de jonge Retriever zich minderwaardig en trekt zich onmiddellijk terug als zijn soortgenoten te aanwezig zijn. Zijn zelfvertrouwen daalt en vaak loopt hij rond met zijn hoofd & staart naar beneden. Bij het voeren blijft hij op de achtergrond en is tevreden met de restjes Kortom; hij mist zelfvertrouwen. Voor Jack raden wij de bloesem Larch(Lariks) aan. Ook andere huisdieren kunnen opknappen van Larch, de bloesem voor meer zelfvertrouwen.

Verkrijgbaarheid en gebruik
De druppels worden gegeven in het drinkwater, bij voorkeur in extra bak drinkwater, of op iets lekkers zoals een hondenkoekje. Op dit laatste dan daar de dosering op doen en viermaal daags geven. Een beetje op een beetje harig lichaam doen kan ook; hiervoor geldt dezelfde dosering: 4 x 2 druppels van de individuele bloesems.

De originele Bach Bloesem Remedies zijn verkrijgbaar bij zelfstandige drogisterijen, apotheken, reformwinkels en webwinkels. De verkoopadviesprijs van een flesje (20ml) is € 10,95.

Meer informatie over de originele Bach Bloesem Remedies is te vinden op www.bachrescue.nl.Geregistreerde Bach dieren consulenten zijn te vinden op http://www.bachcentre.com/found/an_list.php Soms is het lastig om voor het dier zelf te de passende Bach Bloesem(s) voor dat moment te vinden en kan je gebruik maken van de hulp van een deskundige in Bach Bloesem Remedies en Diergedrag. Bij plotselinge gedragsveranderingen is het altijd aan te raden om een dierenarts/deskundige te raadplegen.

Lees verder:
> Lekker in balans met bloesems en ‘rescue spray’
Honden in balans met Bach Bloesems

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *