Lekker in balans met bloesems en ‘rescue spray’

Handig product dat je op ieder gewenst moment kunt gebruiken

De Betere Wereld is altijd nieuwsgiering naar nieuwe producten, en krijgt wel eens wat opgestuurd. Deze week test onze redacteur Bach bloesemtherapie en Rescue Spray.

In de jaren twintig en dertig begon Edward Bach in de mooie natuur van Wales met het opzetten van een systeem waarbij onze menselijke basisemoties gelinkt zijn aan bepaalde remedies met als doel het in balans houden van onze emoties, zodat je je goed voelt. Nu het lente is, zullen de Bach tuinen in Wales ongetwijfeld in volle bloei staan. Heel graag zou ik deze tuinen nog wel eens een persoonlijk bezoekje willen brengen.

Van Crab apple tot wilg
In de praktijk is het systeem dat Dr Bach bedacht, erop gericht om de bloesems die jij nodig hebt, met elkaar te mengen, zodat het helemaal afgestemd is op jouw situatie. De ‘flower remedy’ producten (Deze keer test ik Crab Apple, Willow en Impatiens door elkaar) zitten in prachtige flesjes. Alleen al vanwege de mooie flesjes zou ik geneigd zijn dit product te kopen. Uit mijn vorige testronde weet ik dat ik twee druppels per dag mag mengen, bij voorkeur met mineraalwater. Ik gebruik gezuiverd water uit mijn filterkan. Overigens weet ik inmiddels ook dat je geen bloesemgeur ruikt als je de druppels in het water laat vallen. Dat komt doordat de bloesemessence in alcohol gedistilleerd is, waardoor de alcoholgeur (uiteraard) overheerst als je de druppels uit de flesje knijpt. Op deze manier echter blijft de bloesemessence wel goed ‘in werking’.

Cottage
Crab apple is eigenlijk een appel die in Britse cottage tuinen groeit. Hij wordt vaak gebruikt om appelcider or crab apple jam van te maken. Bij Bach Bloesem Therapie gaat het om de appelbloesem-niet om de appel zelf-iedere bloesem staat voor een bepaalde gemoedstoestand; crab apple staat in onze context voor dingen weer in balans te brengen als we soms te veel met een bepaald aspect bezig zijn. Willow staat voor zelfmedelijden en Impatiens (inderdaad afgeleid van het woord impatience) voor ongeduld. Precies geschikt voor mij, want ik ben soms een tikkeltje ongeduldig! Vooral in het seizoen waarin ik beland ben, op zoek naar een nieuwe baan, waarbij ik niet weet wat er gaat gebeuren en wat de komende tijd gaat brengen. Een prima recept voor ongeduld als je dolgraag wilt weten wat er gaat gebeuren. Daarbij ligt ook nog het gevaar op de loer teveel met het doel bezig te zijn in plaats van mee te gaan in ‘de reis’ die zal leiden naar een nieuwe baan. Deze ‘bloesem cocktail’ is dan ook perfect voor mijn situatie.

102_1953Reddingsmiddel
Naast bloesenremedies heeft Bach ook andere producten. Zoals een handige spray, bijvoorbeeld, genaamd Rescue Spray. Deze spray ‘onspant en stelt gerust’ volgens het etiket. Hij is bedoeld voor stress en crisis situaties. Misschien zit jij ook middenin sollicitaties of heb je een autorijexamen, een schoolexamen, doe je mee aan een auditie of heb je iets anders in de agenda staan waarbij je wel een beetje hulp kunt gebruiken. In de rescue spray zit onder andere clematis en helianthenum-Latijn voor zonnebloem. Op mij had de spray echter in eerste instantie geen kalmerend effect want steeds als ik de spray gebruik, krijg ik binnen een kwartier acute hoofdpijn. Nu weet ik wel dat bij homeopatische middel er soms eerst een heftige reactie kan onstaan voordat het middel zijn werk begint te doen. Hoe dan ook heb ik nu-na mijn jaarlijkse balletexamens-de gouden balletbeker in handen-ongetwijfeld mede dankzij Bach Rescue Spray.

Testoordeel
De bloemenremedies werken het beste door ze met elkaar te mixen. Je kunt je eventueel laten adviseren door een consulent die aangesloten is bij het Bach Centre. Zo weet je zeker dat je de juiste bloesems kiest voor jouw situatie. Wat ik persoonlijk gemerkt heb door het gebruik van de bloesems is dat ik er extra energie door heb gekregen. De ‘rescue spray’ is een handig product dat je op ieder gewenst moment kunt gebruiken en ook handig mee kunt nemen waar je ook naar toe gaat.

www.bachcentre.com
www.bachrescue.nl

Door Lindy Bontenbal

Lees verder:
> Een onvergetelijke zomer met Urtizon
> Verantwoord schoon met AJAX

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *