De zoete smaak van suiker

Een gebakje, koekje of zoet broodbeleg op z’n tijd is best lekker en kan ook weinig kwaad, maar ik schrok toch wel toen ik een artikel las over verborgen suiker; salami met suiker? Franse kaas met suiker? Fruitwater, 6 klontjes suiker? Theezakjes met suiker? Soep met suiker? Chips met suiker?! Heel apart om te constateren.

Nu blijkt suiker niet alleen te zorgen voor een lekker zoete smaak, maar het is ook een goedkoop conserveringsmiddel dat afgelopen jaren steeds meer is toegepast in de voedingsmiddelenindus-trie. Zelfs in kindervoeding zit het, in fruit- en groentehapjes…

Als je wilt minderen met suiker, waar moet je dan beginnen? Zeker voor kinderen een lastige opgave; van jongs af aan kennen ze de ‘zoete smaak van suiker’ en in iedere winkel staan de verleidingen op ooghoogte van de jeugd. Zelf heb ik 3 dochtertjes en ook voor mij is het soms een pittige strijd, maar duidelijke afspraken is een eerste stap die werkt.

Positief is te zien dat er steeds meer mensen bewust worden van een teveel aan suiker en dan volgt de industrie vanzelf met meer ver-antwoorde alternatieven. Kortom, als consument heb je invloed op het assortiment en kun je innovatie doen versnellen! Lees in deze uitgave veel meer over de suikervrije alternatieven!

Snoep met mate, maar vergeet niet te genieten op z’n tijd!
Almar Fernhout

Niets missen van De Betere Wereld?
Like dan onze Facebook-pagina en blijf op de hoogte. Of schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *