Overstappen op biologisch honden- of kattenvoer

Overstappen op biologisch honden- of kattenvoer

Goede voeding heeft een positief effect op het lichaam, de huid en de energiebalans. Dit geldt niet alleen voor mensen, maar ook voor dieren. Misschien eet je zelf biologisch en heb je de voordelen hiervan ervaren? Ook je huisdier kun je eerlijke en pure voeding geven zonder chemische kleur-, geur- en smaakstoffen, vol met natuurlijke vitamines en mineralen.

Wat is biologisch voer?

Wat betekent biologisch voer precies? Bij de productie van biologisch voer wordt geen gebruik gemaakt van kunstmest, kunstmatige bestrijdingsmiddelen of synthetische conserveringsmiddelen,
geur-, kleur- en smaakstoffen. Alle ingrediënten in biologisch voer zijn vrij van deze chemische stoffen, wat een zuiver en puur eindproduct oplevert.

Biologische producten moeten voldoen aan strenge eisen en zijn te herkennen aan verschillende keurmerken. Met deze keurmerken kunnen fabrikanten laten zien dat ze voldoen aan de eisen voor biologische producten, maar bijvoorbeeld ook voldoen aan eisen voor dierwelzijn, sociale en milieuprestaties en voedselveiligheid.

Voordelen van biologisch honden- en kattenvoer

Marktleider op het gebied van biologisch honden- en kattenvoer is Yarrah. Met bijna 30 jaar in het vak, heeft Yarrah ruime kennis en ervaring op het gebied van biologisch voer. Wat zijn de verbeteringen die zij horen van diereneigenaren die hun hond of kat hebben doen overstappen op
biologisch voer? “Het positieve effect van goede voeding merk je aan een mooiere vacht, betere stoelgang en betere energiebalans. Ook minder jeuk en minder allergie klachten zijn veelgehoorde verbeteringen na de overstap op Yarrah.”

Mooiere vacht

De vacht van je huisdier zegt veel over de gezondheid van je huisdier. Een goede vacht krijg je niet alleen door goede vachtverzorging, maar ook door de juiste voeding. Zo bestaat de vacht van je huisdier voor 95 procent uit eiwitten. Ook zijn de vetten Omega 3 en Omega 6 belangrijk voor de
vacht. Tot slot kan een tekort aan vitamine A, D, E en K resulteren in vacht- en/of huidbeschadigingen. Let daarom bij de aankoop van dierenvoer op deze essentiële voedingsstoffen. Deze zitten verwerkt in de complete voeding van Yarrah.

Minder allergie klachten

Allergie klachten zijn helaas een veel voorkomend probleem bij honden en katten. Dit kan worden veroorzaakt door het eten van regulier voer. In niet-biologisch voer zitten namelijk resten van herbiciden, pesticiden, antibiotica en hormonen, en wordt gebruik gemaakt van chemische geur-,
kleur-, en smaakstoffen. Honden en katten kunnen hier, net als mensen, (over)gevoelig voor zijn. Met biologisch voer krijgt je huisdier pure en zuivere voeding binnen.

Is biologisch voer net zo lekker?

Is biologisch voer net zo lekker

Er zitten vele voordelen aan biologisch voer, maar vind je hond of kat het ook lekker? Biologische productie hoeft zeker geen invloed te hebben op de smaak. Vaak worden kunstmatige geur-, kleuren smaakstoffen aan voer toegevoegd om de acceptatie van huisdieren te verhogen, maar als de kwaliteit van ingrediënten hoog is, heeft het voer van nature al een heerlijke smaak.

De smaak en kwaliteit verschilt natuurlijk per fabrikant. Yarrah doet op beide punten geen concessies. Yarrah test voeding vooraf op acceptatie door hond en kat, en biedt een smaakgarantie op hun droogvoer.

Overstappen op biologisch voer

Zit je er aan te denken om over te stappen op biologisch voer? Houd er rekening mee dat de overstap op biologisch voer wennen is voor sommige huisdieren. Voer zonder chemische geur-, kleur- en smaakstoffen proeft nu eenmaal anders dan dat ze gewend zijn. Het helpt om het oude voer de eerste week te mengen met biologisch voer en zo langzaam over te
stappen. Yarrah heeft hiervoor het Over op Organic Pakket ontwikkeld, die deze overstap extra makkelijk maakt.

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *